Στα μετόπισθεν

Περιγραφή
Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων.
Αναλαμβάνομεν τον αγώνα δια την αποτίναξιν του αγγλικού ζυγού.
Με σύνθημα εκείνο, το οποίον μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας ως ιεράν παρακαταθήκην, «Η ταν ή επί τας».Ποιήτρια, πεζογράφος και θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1951. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αργότερα μετεκπαιδεύτηκε στο RSA, TEFL (UK) και πήρε το δίπλωμά της με διάκριση στη διδασκαλία. Είναι εκπαιδευτικός (ΜΕ) και ερευνήτρια.
Ως εκπαιδευτικός υπηρετεί από το 1973 στη Μέση Εκπαίδευση και παράλληλα σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, ως ερευνήτρια, συγγραφέας, ανθολόγος και επιμελήτρια εκδόσεων. Διετέλεσε και είναι μέλος Συντακτικών Επιτροπών σε Ανθολογίες και άλλες εκδόσεις. Υπηρέτησε, επίσης ως Σύμβουλος Καθηγήτρια. Γράφει με επιτυχία ποίηση, πεζογραφία και θέατρο και έχει εκδώσει δεκαοχτώ βιβλία. Το λογοτεχνικό της έργο έτυχε αναγνώρισης και τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις, στην πατρίδα της και διεθνώς, ενώ βραβεύτηκε επανειλημμένα για το σύνολο του λογοτεχνικού της έργου και για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό. Το βιβλίο της «Κίτρινες Κορδέλες» (Εκδόσεις Δωδώνη) τιμήθηκε με το Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο Jean Monnet. Συνεργάζεται με έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά στην πατρίδα της και αλλού. Έργα της μεταφράστηκαν στα αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, πολωνικά και γαλλικά, και δημοσιεύθηκαν σε ξένα έγκριτα περιοδικά και ανθολογίες. Παρουσιάστηκαν, επίσης, τόσο από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση όσο και στη σκηνή. Μελοποιημένα ποιήματά της κυκλοφόρησαν σε δίσκους, κασέτες και ταινίες μικρού μήκους. Ασχολείται, επίσης, με την εικονογράφηση βιβλίου, όπου και διακρίθηκε. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά συνέδρια, συμπόσια και φεστιβάλ. Μεγάλο μέρος του έργου της, κυρίως θεατρικά έργα, παραμένει ανέκδοτο. Το θεατρικό της έργο «Αίθουσα Αναμομής» εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικής Γραφής, που έγινε το Νοέμβριο του 2002 στο Warehouse Theatre, Croydon, London, UK.

Συγγραφέας : Ιωαννίδου – Σταύρου Ρούλα
Εκδότης : Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-385-089-6
Σελίδες : 111
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα , Κυπριακή πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.37 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.