Στα βήματα του Μάρκο Πόλο

Περιγραφή
“Ο Μάρκο Πόλο ήρθε στον Πανάγιο Τάφο το φθινόπωρο του 1271. Η Ιερουσαλήμ είχε ηττηθεί οριστικά από το Ισλάμ τριάντα χρόνια πριν και ο Τάφος πρέπει να ήταν μισοερειπωμένος…”
Ο Ουίλλιαμ Νταλρύμπλ (γνωστός στο ελληνικό κοινό από το βιβλίο του “Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου” έφτασε στον Πανάγιο Τάφο περίπου 720 χρόνια μετά, αφήνοντας το Κέμπριτζ μια αρχή καλοκαιριού, σε ηλικία 22 χρονών. Ήταν η αφετηρία ενός ταξιδιού δώδεκα χιλιάδων μιλίων στα βήματα του μεγάλου ταξιδευτή, μεταφέροντας, όπως ακριβώς ο Μάρκο, λάδι από τον Πανάγιο Τάφο στο Ξαναντού, στο παλάτι του Κουμπλάι Χαν, του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας από τη Μογγολική Δυναστεία.
Το βιβλίο αυτό είναι μια ταξιδιωτική αφήγηση, ένα οδοιπορικό στα βάθη της Ασίας, μια περιπλάνηση στους σκονισμένους και ξεχασμένους δρόμους, μια πραγμάτωση της ποίησης του Κόλριτζ. Εκτός από μια ξενάγηση σε τόπους μαγικούς και άγνωστους, το “Στα βήματα του Μάρκο Πόλο” είναι ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, εκπλήξεις -τόσο για τον ταξιδιώτη συγγραφέα όσο και για τον αναγνώστη- και πληροφορίες που παρέχονται με φαινομενικά ανάλαφρο τρόπο.
Το βιβλίο απέσπασε δύο βραβεία στη Βρετανία.
“Πλούσιο σε χώρους, μυρωδιές, ιστορία και αίσθηση της Ασίας… Θα μείνει κλασικό”.
(Sunday Express)

Συγγραφέας: Dalrymple William 1965-
Μεταφραστής: Καλαμαντής Γιώργος Κ.
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-16-1019-7
Σελίδες: 341
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ασία – Περιγραφή και ταξίδια
Σειρές: Χώρες και Πολιτισμοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.15 €