Στατιστική και μεθοδολογία έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες

Περιγραφή
Η έρευνα, και ιδίως η εκπαιδευτική έρευνα, είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί χωρίς στατιστικές τεχνικές, οι οποίες προσφέρουν ουσιαστικά την απόδειξη, την επιβεβαίωση των ερευνητικών πορισμάτων.
Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να καταστήσει τη στατιστική πιο κατανοητή και φιλική. Παρουσιάζει τις βασικές έννοιες της έρευνας και την εφαρμογή τους με τη βοήθεια στατιστικών μεθόδων. Για κάθε στατιστική τεχνική αναφέρονται οι παραδοχές και οι προϋποθέσεις του ελέγχου. Σε κάθε κεφάλαιο χρησιμοποιείται ένα παράδειγμα εκπαιδευτικού θέματος για την εξοικείωση του αναγνώστη με τις στατιστικές τεχνικές, ακολουθούνται διεξοδικά όλα τα βήματα της ανάλυσης και παρουσιάζεται η ερμηνεία των αποτελεσμάτων.
Ένα εγχειρίδιο χρήσιμο που καθιστά τη στατιστική προσπελάσιμη σε φοιτητές και ερευνητές από το χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και της εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα κενό στη βιβλιογραφία.Η Σοφία Δ. Αναστασιάδου είναι επίκουρη καθηγήτρια Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει Στατιστική και Μεθοδολογία Έρευνας των Κοινωνικών Επιστημών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση δεδομένων, τη συνεπαγωγική στατιστική ανάλυση, τα μοντέλα δομικών εξισώσεων (SEM), την πολυδιάστατη στατιστική ανάλυση και τις ποιοτικές και ποσοτικές μεθόδους έρευνας.

Συγγραφέας : Αναστασιάδου Σοφία, Αναστασιάδου Σοφία Δ.
Εκδότης : Κριτική
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-218-778-6
Σελίδες : 227
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Στατιστική, Κοινωνικές επιστήμες – Μεθοδολογία
Σειρές : Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.11 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.