Σπασμένη μνήμη

Περιγραφή
Γιατί ήλθατε, τι θέλετε ακριβώς, ποιο είναι το πρόβλημά σας;” είπε και σκέφτηκα πως είχε δίκιο, αφού άρχισα να φλυαρώ χωρίς να εστιάζω σε αυτό που με βασάνιζε. “Η μοναξιά, η αδυναμία μου να κρατήσω μια σχέση με έναν άνδρα…” -μια μικρή παύση- “ψάχνω να βρω την αλήθεια μου…”.
Οι συνεδρίες με ένα λακανιστή ψυχαναλυτή, οι συνειρμοί, το παρελθόν ανακατεμένο με το παρόν, βεβαιότητες που ανατρέπονται, μια καινούργια όραση που βαθμιαία αναδύεται. Φιγούρες αυθεντίας που την καθόρισαν όπως ο πατέρας, η μάνα, μορφές αγαπημένες ή μισημένες, δεν έχει, λέει, διαφορά.
Έρωτες της φαντασίας και της πραγματικότητάς της, εραστές που μπήκαν και βγήκαν από τη ζωή της λεηλατώντας την ή εμπλουτίζοντάς την με τη σοφία της εμπειρίας κι ας είναι οδυνηρή…
Ο έρωτας του ψυχαναλυτή τόσο απόλυτα σφοδρός, μια ιερή μανία. Το ζωντανό παιχνίδι μαζί του που της καθρεφτίζει τον εαυτό της. Ένα μυστικό πεταμένο στον καιάδα της λησμονιάς και η επιστροφή του στη συνείδηση. Το παρόν, το μέλλον… λυτρωμένο άραγε;
Το βιβλίο της ιατρού Καίτης Τσουρλάκη “Σπασμένη μνήμη” είναι ένα μυθιστόρημα για τα ενδότερα του ψυχισμού, για την αιτία και το αποτέλεσμα, για την ίδια τη ζωή.Η Καίτη Τσουρλάκη γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα της πνευμονολόγου. Για πολλά έτη εργαζόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων.
Είναι μητέρα δύο παιδιών.
Πρωτοεμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1998 απ’ τις εκδόσεις Ιωλκός.

Συγγραφέας: Τσουρλάκη Καίτη
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-426-615-2
Σελίδες: 222
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.10 €