Σοφοκλέους "Αντιγόνη": Σιγώσα και υφέρπουσα ζωδιακή διδαχή

Περιγραφή
[…] Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σοφοκλής αντιμετωπίζεται ως εσωτεριστής-αστρολόγος, εφ’όσον του παρόντος πονήματος προηγήθηκε και στο σύνολό της επιβεβαίωσε του λόγου το ασφαλές άλλη μελέτη με αντικείμενο την περιπετειώδη ζωή του Οιδίποδα, ηλιακού ήρωα, όπως την αξιοποίησε μυθικά και την παρουσίασε δραματικά ο Σοφοκλής στο «ζεύγος» των τραγωδιών «Οιδίπους τύραννος»-«Οιδίπους επί Κολωνώ».
Στην πραγματικότητα και «κατά βάθος» πρόκειται για κείμενα θρησκευτικού-μυητικού χαρακτήρα, που, ως απόκρυφα, «σφραγισμένα», απαιτούν για την κατανόήσή τους ισάριθμα ερμηνευτικά, «αποσφραγιστικά» κλειδιά, διαβαθμιζόμενων επιπέδων οπτικές γωνίες, που συνολικά «διανοίγουν το νου και οδηγούν σε ευρεία λεωφόρο κατανόησης». Ένα από αυτά τα «κλειδιά» είναι χωρίς αμφιβολία του αστρολογικό, με σαφή αναφορά στο ζωδιακό, τον κύκλο της ζωής. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Ο Ευστάθιος Β. Κουτσοθόδωρος γεννήθηκε στο Καρπενήσι και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής σε διάφορα σχολεία της χώρας. Ασχολήθηκε επί σειρά ετών με τον εσωτερισμό, υπό το πρίσμα του οποίου συνέγραψε και δημοσίευσε σειρά από πρωτότυπες μελέτες επιβεβαιώνοντας την κατά βάθος υπάρχουσα ενότητα μεταξύ αρχαιοελληνικής, μυστηριακής (αν και συνήθως ειδωλολατρικά αντιμετωπιζόμενης) θρησκείας και της χρονικά επόμενης (εξ αποκαλύψεως προελθούσης) χριστιανικής.
Έργα του:
«Οιδίποδας, Το παναθρώπινο σύμβολο», πρώτη έκδοση 1982, ανατύπωση το 1985. 3η έκδοση (βελτιωμένη-συμπληρωμένη) το 1990.
«Ομήρου Οδύσσεια: H επιστροφή του ασώτου Yιού, ο ανακυκλούμενος μύθος
της ανθρώπινης περιπέτειας, τόμ. Α’ ραψωδίες α-θ», το 1989.
«Εξέλιξη, Μετενσάρκωση, Ανταπόδοση στην Καινή Διαθήκη», πρώτη
έκδοση, 1997 εκδόσεις Παρασκήνιο, επανέκδοση 2010, εκδόσεις Κ.Μ.Ζαχαράκης. «Οδυσσέως άθλοι και ζωδιακός κύκλος, τόμος Α1», ραψωδίες (ι-μ) εκδόσεις Διμελή, 2008,
«Οδυσσέως άθλοι και ζωδιακός κύκλος τόμος Α2» ραψωδίες (α,ε-θ), 2009
«Η ζωδιακή οδοιπορία του Ιησού Χριστού», 2009 εκδόσεις Κ.Μ.Ζαχαράκης
«Σοφοκλέους Αντιγόνη: Σιγώσα και υφέρπουσα ζωδιακή διδαχή» εκδόσεις Δωδώνη.

Συγγραφέας : Κουτσοθόδωρος Ευστάθιος Β.
Εκδότης : Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕΙάμβλιχος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-385-628-2
Σελίδες : 397
Σχήμα : 23χ17
Κατηγορίες : Αστρολογία , Ελληνικό δράμα (Τραγωδία) – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.80 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.