Σουνυάτα

Περιγραφή
20 Μαρτίου 1951. Σε μια ξεχασμένη από το χρόνο πολίχνη της Δυτικής Ακτής, σε έντεκα σπίτια, έντεκα νεκροί έφηβοι, έντεκα ανεξήγητες αυτοκτονίες. Μία από τις νεκρές, η μικρή φίλη του εφημέριου, η θανατόφιλη Μπέτυ Κάρτερ.
Στις έρευνές του το FBI θα συσχετίσει με την υπόθεση τον Αντώνιο Περλ, μια άκρως αμφιλεγόμενη, θεολογίζουσα(;) προσωπικότητα. Κάποια επιβεβαιωμένα βιογραφικά στοιχεία, ένα φωτογραφικό άλμπουμ και μια εκτεταμένη επιστολή του προς την Μπέτυ ίσως να βοηθήσουν τον αναγνώστη να προσεγγίσει τις αλλόκοτες δοξασίες αυτού του γητευτή των ψυχών, να εξηγήσει τους ανεξήγητους θανάτους της Γουίλιαμστάουν.
Ο Χρήστος Χρυσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1968. Είναι πεζογράφος και δοκιμιογράφος. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Αφηγηματικού Πεζού Λόγου της Ακαδημίας Αθηνών (2008). Έχει γράψει τα βιβλία: «Ο βομβιστής του Παρθενώνα» (Καστανιώτης, 2010), «Οι συνταγές του Ναπολέοντα Δελάστου» (διηγήματα, Οδυσσέας, 1997), «Σουνυάτα» (μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 2004), «Ο μανικιουρίστας» (νουβέλα, Οδυσσέας, 2000), «Περίκλειστος κόσμος» (μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 2003), «Φανταστικό μουσείο» (πεζογράφημα, Καστανιώτης, 2005), «Το γλωσσικό κουτί» (δοκίμιο, Καστανιώτης, 2006), «Η λονδρέζικη μέρα της Λώρας Τζάκσον» (μυθιστόρημα, Καστανιώτης, 2008 – βραβείο Αφηγηματικού Πεζού Λόγου της Ακαδημίας Αθηνών), το δίγλωσσο artist book «Το μαύρο φόρεμα» / Τhe black dress» (RCIPP, 2002), σε συνεργασία με τη φωτογράφο Diane Neumaier, το λεύκωμα «Encounters» (Listasafn Reykjavikur, 2003) και το δοκίμιο «Το διπλό όνειρο της γραφής» σε συνεργασία με τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό (Πατάκης, 2010). Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε Γαλλία, Σλοβενία, Σουηδία, Αλγερία, ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Ουγγαρία. Συνεργασίες του υπάρχουν στις ανθολογίες: «Η δική μας Αμερική» (Μεταίχμιο, 2010), Τ»ο βιβλίο του κακού» (Μαγικό κουτί, 2009), «Χαμένοι στο διαδίκτυο» (Πατάκης, 2008), «Θεωρία, λογοτεχνία, αριστερά» (Το πέρασμα, 2008), «Ονόματα» (Κέδρος, 2008), «Με ορθάνοιχτα μάτια» (Καστανιώτης, 2004), «Μυθιστόρημα μιας πόλης» (Ωμέγα, 2004), «Θρυμματισμένος πλανήτης» (Μίνωας, 2004), «Γρανίτα από λεμόνι» (Κέδρος, 2004), «Η Αθήνα τη Νύχτα» (Intro Books, 2006). Μεταφράζει από τα αγγλικά. Έχει φιλοξενηθεί σε κέντρα συγγραφέων και έχει δώσει διαλέξεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ήταν επισκέπτης του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ. Ήταν επισκέπτης καθηγητής και fellow στο MFA Creative Writing Program και στο International Writer’s Program του Πανεπιστημίου της Αϊόβα και research fellow στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολιτισμού (European Cultural Parliament – ECP). Ίδρυσε και διευθύνει, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο Literature Across Frontiers, το διεθνές λογοτεχνικό φεστιβάλ DASEIN στην Αθήνα (http://daseinfest.blogspot.com), στο πλαίσιο του οποίου έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα συγγραφείς από 12 χώρες. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά «Ποιητική» και «Athens Review of Books». Εγκαινίασε τον Απρίλιο του 2010 τη στήλη λογοτεχνικής θεωρίας «Ο δανεισμένος λόγος» στο περιοδικό «Νέα Εστία».
Η ιστοσελίδα του είναι: http://chrissopoulos.blogspot.com
(φωτογραφία: Juliana Biallas)

Συγγραφέας : Χρυσόπουλος Χρήστος
Εκδότης : Οδυσσέας
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN : 960-210-315-9
Σελίδες : 157
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Σειρήνες: Λογοτεχνική Σειρά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.