Σονάτα για τσέλο και πιάνο

Περιγραφή
Γεννήθηκε στην Αθήνα (1958), όπου ολοκλήρωσε τις μουσικές και πανεπιστημιακές του σπουδές (Δίπλωμα Σύνθεσης, Δίπλωμα Πιάνου, Πτυχίο Παιδαγωγικού τμήματος Παν/μίου Αθηνών).
Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτωρ των Παν/μίων Sorbonne-Paris 4 και Montpellier 3 στη Γαλλία, με αντικείμενο έρευνας τη φιλοσοφική θεμελίωση της ποιητικής του Ιάννη Ξενάκη και τη σχέση της με το μουσικό φιλοσοφικό σύστημα στην Αρχαία Ελλάδα..
Έχει συγγράψει το θεωρητικό έργο “Από την τονική στη σύγχρονη μουσική θεωρία” (Εκδόσεις Τυπωθήτω, Αθήνα, 1999), διετέλεσε παραγωγός στο Γ΄ Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (εκπομπή Μούσα Πολύτροπος), έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις του σε συνέδρια και σεμινάρια (διοργάνωση δημοσίων και ιδιωτικών φορέων), κατέχει τη θέση Διευθυντή Σπουδών σε Ωδεία και Μουσικές Σχολές και έχει διατελέσει καθηγητής στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης.
Διδάσκει Σύνθεση και Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής και δραστηριοποιείται στη μουσικολογική έρευνα. Μελέτες και άρθρα του για τον Αρχαίο Ελληνικό Μουσικό Πολιτισμό έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Συνθέσεις του παρουσιάζονται σε συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Συγγραφέας: Αντωνόπουλος Αντώνιος Ι.
Εκδότης: Νικολαΐδης Μ. – Edition Orpheus
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN:
Σελίδες: 100
Κατηγορίες: Μουσική, Πιάνο

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.79 €