Σκοτεινό αίνιγμα

Περιγραφή
Η Τες Χάλιβαντ είναι ενθουσιασμένη με το παλιό οίκημα πλάι στη θάλασσα που ήρθε απρόσμενα στην κατοχή της. Αποφασίζει να το ανακαινίσει και να το μετατρέψει σ’ ένα ειδυλλιακό καταφύγιο για τα Σαββατοκύριακα, για να ξεφύγει από τους έντονους ρυθμούς της Βοστόνης.
Οι φήμες λένε ότι είναι στοιχειωμένο, αλλά η Τες δεν πιστεύει στα φαντάσματα. Κι άλλωστε νιώθει πώς, ό,τι κι αν της συμβεί μπορεί να βασίζεται στους καινούργιους της γείτονες: ο λιγομίλητος αλλά γοητευτικός Άντριου Θόρν και η εξάχρονη κόρη του την προσεγγίζουν φιλικά στην αρχή. Μόνο ο Χάρλεϊ, ο ιδιόρρυθμος άντρας που ζει μαζί τους, δείχνει να την αντιμετωπίζει σαν παρείσακτη…
Ώσπου ένα βράδυ, ανακαλύπτει έντρομη έναν σκελετό στο κλειδωμενο κελάρι της… Άραγε βρίσκεται εκεί από χρόνια ή είναι το απομεινάρι κάποιου πρόσφατου ανεξιχνίαστου εγκλήματος; Η Τες αρχίζει ν’ αναρωτιέται… Για την παλιά τραγωδία που είχε σημαδέψει το σπίτι… για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του προηγούμενου ιδιοκτήτη του… για τον πρό-ωρο θάνατο της γυναίκας του Άντριου… Συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται μπροστά σ’ ένα θανάσιμο παζλ. Και, αν διαλέξει λάθος άνθρωπο για να εμπιστευτεί τις υποψίες της, ίσως αύριο να είναι η ίδια το επόμενο κομμάτι του…Η Κάρλα Νέγκερς τελείωσε τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της και το ταχυδρόμησε σ’ έναν λογοτεχνικό πράκτορα τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού της. Ήταν είκοσι τεσσάρων ετών, και η οικονομική της κατάσταση τόσο κακή ώστε έγραφε με νοικιασμένη μηχανή. Ο πράκτορας ενδιαφέρθηκε, το βιβλίο της σημείωσε μεγάλη επιτυχία, και από τότε η συγγραφέας καθιερώθηκε και έγινε ευρέως γνωστή για το πνευματώδες στυλ, το χιούμορ και τους γρήγορους ρυθμούς των έργων της, που εμφανίζονται τακτικά στις λίστες των μπεστ σέλερ και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε γλώσσες. Είναι πολύ αγαπητή τόσο στο αναγνωστικό κοινό όσο και στους κριτικούς, και έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με το Βραβείο των Κριτικών των Romantic Times. Ζει στο Βερμόντ, στη Νέα Αγγλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους.

Συγγραφέας: Neggers Carla
Μεταφραστής: Λαϊνά Κλαίρη
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-620-108-2
Σελίδες: 377
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Mira

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.28 €