Σκίουρος ζητεί βερβερίτσα

Περιγραφή
Γνωρίσαμε τον Ντέιβιντ Σεντάρις διαβάζοντας όσα έγραφε για τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του. Σε αυτό το βιβλίο όμως, παρόλο που οι καταστάσεις θυμίζουν έντονα ιστορίες καθημερινής τρέλας, οι ήρωες δεν είναι άνθρωποι, αλλά ζώα. Αίσωπος, Λα Φοντέν, Γούντι Άλεν. Ίσως λίγο από όλους τους, αλλά κυρίως καθαρόαιμος Σεντάρις, με την χαρακτηριστική, λοξή και καυστική ματιά του. Σε αυτές τις ιστορίες δεν υπάρχει καλός και κακός, κανένα «καθωσπρέπει» ηθικό δίδαγμα.
Η εικονογράφηση του Ίαν Φάλκονερ, δημιουργού της πολύ επιτυχημένης σειράς παιδικών βιβλίων «Ολίβια», θα κάνει ίσως κάποιους να σκεφτούν πως έχουμε να κάνουμε με ιστορίες για παιδιά. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Σεντάρις, πρόκειται σίγουρα για παιδάκια που τα τσούζουν.
«Ο Σεντάρις έχει έναν έξυπνο τρόπο να τονίζει την παραδοξότητα και τη νοστιμάδα της καθημερινής ζωής… Δημιουργεί παράξενες, αστείες, σοφές ιστορίες – από αυτές που οι δημοσιογράφοι
αποκαλούν «Έι, Μάρθα!» επειδή νιώθεις την ανάγκη να τις μοιραστείς με κάποιον»
(Rebecca Wigod, «Vancouver Sun»)Ο Ντέιβιντ Σεντάρις γεννήθηκε το 1957 από Έλληνα πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Θεατρικός συγγραφέας, χιουμορίστας και ηθοποιός, τακτικός σχολιαστής στο National Public Radio, έχει γράψει τα best sellers: «Barrel Fever», 1994, «Naked», 1997 (ιστορίες, ελλ. εκδ. «Γυμνός», Μελάνι, 2007), «Holidays on Ice», 1997, «Me Talk Pretty One Day», 2000 (ιστορίες, ελλ. εκδ. «Εγκώ μιλήσει καλά κάποια μέρα», Μελάνι, 2006), «Dress Your Family in Corduroy and Denim», 2004 (ιστορίες, ελλ. εκδ. «Μια σχεδόν φυσιολογική οικογένεια», Μελάνι, 2006), και «When you are Engulfed in Flames», 2008 (ιστορίες, ελλ. εκδ. «Όταν σας έχουν τυλίξει οι φλόγες», Μελάνι, 2009). Το χιούμορ του, πολλές φορές αυτοσαρκαστικό, αναφέρεται σε θέματα όπως η μικροαστική του ανατροφή στη Βόρεια Καρολίνα, οι ελληνικές ρίζες, το σχολείο, τα ναρκωτικά και η ομοφυλοφιλία. Τα βιβλία του είχαν πουλήσει μέχρι και το 2008, αθροιστικά, περισσότερα από 7 εκ. αντίτυπα. Σήμερα ζει στο Παρίσι.

Συγγραφέας : Sedaris David
Μεταφραστής : Γκανά Μυρσίνη
Εικονογράφος : Falconer Ian
Εκδότης : Μελάνι
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-6781-97-6
Σελίδες : 171
Σχήμα : 18χ13
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.69 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.