Σημαδια ζωής: Βέρνερ Χέρτσογκ και ο κινηματογράφος

Περιγραφή
Με την ευκαιρία του αφιερώματος στον σημαντικό Γερμανό δημιουργό Βέρνερ Χέρτσογκ, εκδίδεται δίγλωσση μονογραφία, η οποία είναι μετάφραση του ιταλικού πρωτότυπου που εξέδωσε πέρυσι στα ιταλικά το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο και η οποία περιλαμβάνει:
– Κείμενο της Διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δέσποινας Μουζάκη.
– Κείμενο του επιμελητή της ελληνικής έκδοσης Θωμά Λιναρά
– Εισαγωγικό κείμενο από τον Διευθυντή του Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.
– Επτά συνεντεύξεις-συνομιλίες του Βέρνερ Χέρτσογκ με την Γκράτσια Παγκανέλλι σχετικά με το έργο του καθώς και για τις απόψεις του για την ζωή και τη σχέση του με τον κινηματογράφο.
– Οκτώ κριτικά δοκίμια της Γκράτσια Παγκανέλλι για το έργο του Γερμανού δημιουργού, που παρεμβάλλονται ανάμεσα στις συνεντεύξεις.
-Το σημαντικό κείμενο του Βέρνερ Χέρτσογκ με τίτλο “Περί του απολύτου της εξύψωσης και της εκστατικής αλήθειας”, στο οποίο συνυπάρχουν και “συνομιλούν” οι φιλοσοφικές του αντιλήψεις με την κινηματογραφική του πράξη.
– Το “Μανιφέστο της Μινεσότα”, ένα πυκνό κείμενο, με αφοριστική μορφή, που συμπυκνώνει τις απόψεις του Βέρνερ Χέρτσογκ σχετικά με το ντοκιμαντέρ.
– Πλήρη φιλμογραφία με ζενερίκ και συνόψεις όλων των ταινιών του Βέρνερ Χέρτσογκ.
– Πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Paganelli Grazia, Herzog Werner, Λιναράς Θωμάς
Μεταφραστής: Καφετζή Κούλα, Κουκοράβα – Παναγοπούλου Αννούκα, Παπαγιάννη Λίλυ Μ., Ράμος Πάνος, Kitroeff Mary, Bowden Andrew Guy, Mahony Nora, Pendergast Kevin, Ελευθερίου Μιχάλης
Επιμελητής: Λιναράς Θωμάς, Καρτάλου Αθηνά
Εκδότης: ΟξύΦεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-436-293-3
Σελίδες: 304
Σχήμα: 25χ21
Κατηγορίες: Κινηματογράφος – Σκηνοθέτες και παραγωγοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.36 €