Σε μια γωνιά της ψυχής

Περιγραφή
Σ’ ένα γράμμα στη μητέρα της, η Χιμένα γράφει την ιστορία της ζωής της. Μιλά για την περιθωριοποίηση που ένιωθε ως παιδί, για το θάνατο του πατέρα της, τους λάθος χειρισμούς της οικογένειας σε σχέση με τον ομοφυλόφιλο αδερφό της, πώς έκανε στην άκρη όλα της τα όνειρα για το γάμο και τα παιδιά της…
Μέχρι τη σκληρή απόφαση να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: να ασχοληθεί με το γράψιμο και τη ζωγραφική.
Ένα μυθιστόρημα όπου η συναισθηματική πλοκή, σε συνδυασμό με μια κοινωνική ματιά που διαπνέεται από ειρωνεία και χιούμορ, υφαίνουν μια ιστορία που θυμίζει σπουδαία έργα όπως τα “Πέρα από την Αφρική”, “Οι γέφυρες του Μάντισον” κ.α.
Παρόν, παρελθόν και μέλλον συνυφαίνονται με μαεστρία, με φόντο πληθώρα αληθινών συναισθημάτων και ματαιωμένων προσδοκιών, με τα οποία όλες οι γυναίκες θα ταυτιστούν, ενώ ορισμένοι άντρες, μόνο οι εκλεκτοί, θα βρουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα…Η Antonia J. Corrales αποφάσισε να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο πάθος της, τον κόσμο των γραμμάτων και της συγγραφής, μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στη διοίκηση επιχειρήσεων. Από τη στιγμή που το “Σε μια γωνιά της ψυχής” δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες την ακολουθούν, επικοινωνούν με γράμματα, κάρτες με τις δικές τους κόκκινες ομπρέλες, με το πάθος που μόνο μια συγγραφέας ολκής είναι σε θέση να προκαλέσει. Αγαπητή και δημοφιλής στην Ισπανία, έχει δημοσιεύσει και μια συλλογή διηγημάτων. Εκτός από μυθιστορήματα και διηγήματα, αρθρογραφεί για πολιτιστικά θέματα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2001 έλαβε το α’ βραβείο του Διαγωνισμού διηγήματος της πόλης της Μαρμπέγια, ενώ βρέθηκε ανάμεσα στους τελικούς υποψηφίους αρκετές φορές.

Συγγραφέας: Corrales Antonia J.
Μεταφραστής: Ελαιοτριβιάρη Κλεοπάτρα
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-569-018-7
Σελίδες: 184
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.87 €