Σεξουαλικότητα έρωτας και οικογένεια

Περιγραφή
Ένα από τα πιο σηµαντικά και έγκυρα βιβλία µε θέµα την οικογένεια αλλά και τις σχέσεις των δύο φύλων γενικότερα.
Τα έργα του Εdward Shorter αποτελούν σηµεία αναφοράς σε πεδία όπως η κοινωνιολογία της οικογένειας και η κοινωνιολογία της υγείας. Στο βιβλίο του Σεξουαλικότητα, έρωτας και οικογένεια: Ευρώπη και Βόρεια Αµερική 17ος-20ός αιώνας, η αξιοποίηση στοιχείων, στατιστικών, µαρτυριών και ερευνών συνδυάζεται µε οξυδερκείς κρίσεις και επισηµάνσεις του συγγραφέα.
Θέµατα όπως το φλερτ και η ερωτική προσέγγιση µεταξύ των νέων, οι εκτός γάµου γεννήσεις, ή η λεγόµενη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του 1960, φωτίζονται από τον καθηγητή Shorter µε τρόπο που επιτρέπει στον αναγνώστη να σχηµατίσει ολοκληρωµένη, όσο και απόλυτα τεκµηριωµένη, άποψη για την οικογένεια και τις σχέσεις στους κόλπους της κατά τους τελευταίους τρεις αιώνες.
Ένα πραγµατικό επίτευγµα επιστηµονικής επάρκειας, αξιοποίησης πηγών, οργάνωσης του σχετικού υλικού, αλλά και γλαφυρής αφήγησης.Ο Edward Shorter ( Έντουαρντ Σόρτερ) γεννήθηκε το 1941 στο Evanston της πολιτείας Ιllinois (ΗΠΑ). Σπούδασε στo Χάρβαρντ, όπου το 1967 αναγορεύθηκε διδάκτορας (PhD). Aπό το 1977 δίδαξε ως τακτικός καθηγητής της Iστορίας στο πανεπιστήµιο του Τορόντο (Καναδάς). Επίσης, από το 1991 κατέχει την τιµητική έδρα Hanna της Ιστορίας της Ιατρικής.
Το συγγραφικό του έργο εκτείνεται σε πεδία όπως η κοινωνική ιστορία της ιατρικής, η ιστορία της µαιευτικής και της γυναικολογίας, η σχέση γιατρού-ασθενούς και οι ψυχοσωµατικές ασθένειες, και περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, τα βιβλία Η ιστορία της ψυχοσωµατικής ασθένειας στη σύγχρονη
εποχή (1992), Η ιστορία της ψυχιατρικής από την εποχή του ασύλου έως την εποχή του προζάκ (1997), Ιστορικό λεξικό της ψυχιατρικής (2005), κ.ά.

Συγγραφέας: Shorter Edward
Μεταφραστής: Παππάς Ανδρέας
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-211-942-Χ
Σελίδες: 380
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνικές επιστήμες, Διαπροσωπικές σχέσεις, Οικογένεια, Σεξ – Ιστορία, Πολιτισμός – Ιστορία
Σειρές: Ο Νεώτερος Ευρωπαϊκός Πολιτισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 19.33 €