Σεμινάριο διάσωσης και διαχείρισης φωτογραφικών συλλογών

Περιγραφή
Με ένα δίγλωσσο cd-rom, που περιλαμβάνει τα κείμενα του σεμιναρίου και ένα DVD με τις εργαστηριακές εφαρμογές, παρακολουθούμε την ιστορία και την τεχνολογική εξέλιξη των φωτογραφιών, από τις πρώτες μεθόδους εκτύπωσης (1839) έως την παραγωγή ψηφιακών τυπωμάτων και όχι μόνο. Επιπλέον, μαθαίνουμε για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατήρηση του ευαίσθητου φωτογραφικού υλικού, με βάση τη σύσταση της εικόνας και τις συνθήκες φύλαξης και έκθεσης. Οι πλέον διακεκριμένοι ειδικοί από όλο τον κόσμο επιχειρούν μια θεωρητική, ιστορική, αλλά και πρακτική προσέγγιση των θεμάτων.
Το δίωρο DVD περιλαμβάνει την ανατύπωση σημαντικών ιστορικών φωτογραφικών και φωτομηχανικών τεχνικών, όπως οι αλβουμίνες, οι παλλαδιοτυπίες, οι κυανοτυπίες, η φωτοχαρακτική κ.λπ., αλλά και το κλειδί της αναγνώρισης ανάμεσα στις πολυάριθμες φωτογραφικές τεχνικές του 19ου και του 20ου αιώνα.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Επιμελητής : Παυλόπουλος Δημήτρης, Ξανθάκης Άλκης Ξ., Μάττα Μαρία
Εισηγητής : Reilly James M., Romer Grant B., Cartier – Bresson Anne, Ware Mike, Nadeau Luis, Koch Mogens S., Wilhelm Henry, Munson Doug, Jürgens Martin C., Αντωνιάδης Κωστής, Ξανθάκης Άλκης Ξ., Βανδώρου Μαρώ
Εκδότης : Μουσείο Μπενάκη
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-476-057-2
Σελίδες :
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Φωτογραφικές συλλογές, Φωτογραφία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.