Σεισμός

Περιγραφή
Τα βιβλία αυτά δημιουργήθηκαν για προχωρημένους αναγνώστες που διαβάζουν με αυτοπεποίθηση. Το λεξιλόγιο είναι πιο ενδιαφέρον και εξειδικευμένο, η εικονογράφηση λειτουργεί λιγότερο υποστηρικτικά, χρησιμοποιούνται όμως πιο περίπλοκα διαγράμματα, χάρτες και πίνακες. Οι έννοιες γίνονται πιο αφηρημένες και εμπεριέχουν τεχνικά στοιχεία. Eίναι η τέλεια εισαγωγή στα θεματικά βιβλία.
– Μη σταματήσετε να δείχνετε ενδιαφέρον για τα αναγνώσματα του παιδιού σας και βεβαιωθείτε ότι κατανοεί αυτό που διαβάζει. Συζητήστε μαζί του για το βιβλίο – τι αφορά, τι ήξερε το παιδί σας για το θέμα πριν διαβάσει το βιβλίο και πώς του έχουν παρουσιαστεί οι πληροφορίες.
– Ρωτήστε: “Τι σε βοήθησε να διαβάσεις τις πληροφορίες; Διάβασες πρώτα τους τίτλους του κάθε κεφαλαίου; Θεωρείς ότι οι υπότιτλοι και οι λεζάντες σε βοήθησαν να κατανοήσεις καλύτερα τι αφορά το κάθε κεφάλαιο;”
– Ρωτήστε: “Χρησιμοποίησες το λεξιλόγιο για να κατανοήσεις τις άγνωστες λέξεις;”
– Ρωτήστε: “Χρησιμοποίησες το ευρετήριο για να βρεις συγκεκριμένες πληροφορίες;”
– Είναι σημαντικό να ρωτήσετε: “Ποιες ήταν οι πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που διάβασες;” Ενθαρρύνετε το παιδί σας να γυρίσει στις αντίστοιχες σελίδες και να σας μιλήσει για τιςπληροφορίες. Αν το παιδί σας θέλει να μάθει περισσότερα, δανειστείτε σχετικά βιβλία από τη βιβλιοθήκη!

Συγγραφέας: Coupe Robert
Μεταφραστής: Χαρίσκου Αγγελική
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-422-645-2
Σελίδες: 32
Σχήμα: 23χ17
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σειρές: Διαβάζω με Ευκολία: Πρωταθλητές στο Διάβασμα, Επίπεδο 4: Διαβάζω με Ευκολία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 1.38 €