Σαχάρα

Περιγραφή
Ο Ντερκ Πιτ, ατρόμητος τυχοδιώκτης και κορυφαίος εξερευνητής, μαζί με την ομάδα του διασχίζει τη Σαχάρα για να εντοπίσει τη θανατηφόρα τοξίνη που σκοτώνει τον κόσμο από περιβαλλοντική καταστροφή, έρχεται αντιμέτωπος με την υποχθόνια συνεργασία του διεφθαρμένου και δεσποτικού τυράννου του Μάλι με ένα Γάλλο μεγιστάνα.
Στην καυτή έρημο αποκαλύπτει τυχαία την αλήθεια πίσω από δύο παλιά μυστικά: τη μοίρα ενός θωρηκτού του Εμφυλίου, που έχει σχέση με τη δολοφονία του Λίνκολν, αλλά και την τελευταία πτήση μιας διάσημης αεροπόρου, που το 1931 χάθηκε μυστηριωδώς στη Σαχάρα. Τώρα, ο Ντερκ Πιτ, μες στις αμμοθύελλες της ερήμου, θα αγωνιστεί για έναν πόλεμο που ο κόσμος δε γίνεται να χάσει.
O Kάσλερ, μετρ της λογοτεχνίας του φανταστικού, συνθέτει ένα βιβλίο καταιγιστικής δράσης, το οποίο το 2005 διασκευάστηκε σε σενάριο για την ομώνυμη ταινία “Σαχάρα”.Ο Κλάιβ Κάσλερ ζει μια ζωή ανάλογη με αυτή του ήρωα του, του Ντερκ Πιτ. Είτε ψάχνει για χαμένα αεροσκάφη είτε ηγείται αποστολών για την ανεύρεση διάσημων ναυαγίων, διαθέτει μεγάλο ιστορικό επιτυχιών. Μαζί με την ομάδα εθελοντών της NUMA, ο Κάσλερ έχει ανακαλύψει περισσότερα από εξήντα πλοία ιστορικής σημασίας, μεταξύ των οποίων και το υποβρύχιο “Hunley”. Όπως ακριβώς και ο Πιτ, συλλέγει κλασικά αυτοκίνητα. Συγγραφέας δεκαεφτά βιβλίων, ο Κάσλερ μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις ερήμους της Αριζόνας και τα βουνά του Κολοράντο.

Συγγραφέας: Cussler Clive
Μεταφραστής: Βελισσαρίου Δήμητρα
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-442-921-3
Σελίδες: 637
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονοι Ξένοι Πεζογράφοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.96 €