Σαν το σκύλο με τη γάτα

Περιγραφή
Η Ντεζιρέ, τριαντάρα βιβλιοθηκάριος και φανατική αναγνώστρια, έχει χηρέψει πρόσφατα από τον Όριαν, έναν άντρα με τον οποίο μοιραζόταν τα γούστα, τον τρόπο ζωής και τις απόψεις.
Ο γάμος τους, ωστόσο, κάτι που αναγκάζεται τώρα να παραδεχτεί, ήταν πάντα χλιαρός. Εκείνη έχει λίγο πολύ προσαρμοστεί στην καινούρια της, μοναχική ζωή και αφιερώνει τον χρόνο της στη δουλειά της και σε επισκέψεις στον τάφο του Όριαν.
Στο νεκροταφείο γνωρίζει τον Μπένι, που επισκέπτεται τον διπλανό τάφο, εκείνον της μητέρας του. Μετά τον θάνατο αυτής της τελευταίας, ο Μπένι μένει μόνος, παλεύοντας με μια μικρή φάρμα όπου μεγαλώνει γαλακτοφόρες αγελάδες. Ανάμεσά τους γεννιέται ο πιο αταίριαστος και ταυτόχρονα παράφορος έρωτας.
Οι τεράστιες διαφορές θα τους οδηγήσουν από τους ομηρικούς καβγάδες στον χωρισμό. Αλήθεια;
“Η τέχνη της ανατομίας των συναισθημάτων με χιούμορ και ρεαλισμό… Απολαυστικό και συγκινητικό”.
(“L’ Express”)Η Σουηδέζα Καταρίνα Μασέττι γεννήθηκε το 1944 στη Στοκχόλμη και είναι δημοσιογράφος του σουηδικού ραδιοφώνου. Συγγραφέας βιβλίων για νέους και μυθιστορημάτων για ενηλίκους, γνώρισε τεράστια επιτυχία με τον “Τύπο του διπλανού τάφου”, πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα σε μια χώρα 9 εκατομμυρίων κατοίκων. Το βιβλίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 χώρες με εξαιρετική επιτυχία, ενώ η θεατρική του μεταφορά γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Ισπανία. H συνέχεια της ιστορίας της Ντεζιρέ και του Μπένι, το “Σαν τον σκύλο με τη γάτα”, επιβεβαίωσε την αγάπη του κοινού γι’ αυτό το αξιαγάπητο “αταίριαστο” ζευγάρι.

Συγγραφέας: Mazetti Katarina
Μεταφραστής: Σπερελάκη Τιτίνα
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-16-4974-3
Σελίδες: 289
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σουηδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.50 €