Σάντο Μπράβο

Περιγραφή
Σε κάποιο χωριό στη ζούγκλα της Βενεζουέλας φτάνει ένας ξένος, φυγάς, χρόνια καταδιωγμένος από τους εφιάλτες μιας βάναυσης ζωής: τη σκιά της γυναίκας που τον έχει σπαταλήσει, το τατουάζ της γοργόνας στο μπράτσο για να αναγνωρίζεται εύκολα από τους ζηλωτές μιας στυγνής δικτατορίας, την παραπλάνηση και την προδοσία που τον δηλητηρίασαν, ενώ ο ίδιος πίστευε ότι τον θρέφουν. Η ζούγκλα όμως δεν προσφέρει λύτρωση για τίποτα από αυτά, μόνο αφανισμό. Κι όταν ο ξένος επιχειρεί να καταστρέψει τον Σάντο Μπράβο, τον άγιο προστάτη του χωριού, ο άγιος γίνεται φίδι εκδικητικό και δραπετεύει, αφήνοντας πίσω του τον κουρνιαχτό μιας απερίγραπτης συμφοράς. Οι χωρικοί, ο σαμάνος τους και ο ξένος παρασύρονται στη δίνη των γεγονότων. Φανερώνουν τα αποτρόπαια μυστικά τους στον Σάντο Μπράβο, με την ελπίδα ότι θα σωθούν δίνοντάς του κάτι από τον εαυτό τους. Αλλά στο δολερό κόσμο της ζούγκλας η πλάνη της αλήθειας και η αλήθεια της πλάνης δεν είναι παρά άλλη μία θανάσιμη παγίδα.Ο Στέλιος Δάνδολος γεννήθηκε στην Αμφιάλη. Φοίτησε στο Ε΄ Γυμνάσιο στο Κερατσίνι. Οι συνθήκες που επικρατούσαν τότε στην Ελλάδα τον ανάγκασαν να αυτοεξοριστεί στην Αμερική το 1970. Εκεί σπούδασε αγγλική φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακά στην αμερικανική λογοτεχνία. Δίδαξε τεχνική γραφής και λογοτεχνία σε πανεπιστήμια στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Πενσιλβανίας και της Φλόριντας. Γράφει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά.
Πεζογραφήματά του έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ, στην Ισπανία, στη Χιλή, στο Περού και στη Βενεζουέλα, όπου επίσης είχε δώσει διαλέξεις για τη σύγχρονη λογοτεχνία. Ζούσε μόνιμα στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Ενώ βρισκόταν στην Αθήνα για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου στην Ελλάδα «έφυγε» ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2009.

Συγγραφέας : Δάνδολος Στέλιος
Εκδότης : Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-14-2071-1
Σελίδες : 237
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές : Ελληνική Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.54 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.