Σάμος αγαπημένη

Περιγραφή
Η καταπράσινη, υδρορροούσα Σάμος, το νησί των αμπελιών και των φιλοσόφων, είναι για μένα ο γενέθλιος τόπος μου. Το νησί που στέριωσε μέσα μου την ευαισθησία με τη νησιώτικη πραότητα και με έκανε να αγαπήσω όχι μόνο τη φύση σε όλο της το μεγαλείο αλλά και τους ανθρώπους.
Από τη μια οι γονείς μου που μου έμαθαν, ότι το ήθος βαραίνει περισσότερο από τη γνώση κι από την άλλη το μέστωμά μου μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα της γενέτειράς μου, αποτέλεσαν για μένα το ιδεώδες δίδυμο που με ακολούθησε σε όλη την πορεία της ζωής μου.
Αυτές οι ανεκτίμητες αναμνήσεις και τα βιώματα, μαζί με τη λαμπρή Ιστορία της Σάμου, την ξεχωριστή φύση και τη γλύκα του μοσχάτου και των ανθρώπων της, έδωσαν φτερά στη γραφίδα μου κι έγιναν Ύμνοι και Δοξαστικά.Ο Αριστογείτων (Άρης) Χαραλαμπάκης γεννήθηκε στον Πύργο Σάμου το 1944. Το 1969 αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή. Πήρε την ειδικότητα της Καρδιολογίας το 1976 και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977. Μετά από πολλές “περιπλανήσεις” σε διάφορες Υγειονομικές Μονάδες και στο εξωτερικό, διατέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ επί πολλά χρόνια και εν συνεχεία Διευθυντής των 414 και 401 Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Κατά την τελευταία διετία, ως Υποστράτηγος Υγειονομικού, διατέλεσε Διευθυντής της Ανώτατης του Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ). Το 2000 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή. Μετέωρη αγάπη, εκδόσεις Καπόν. Το 2002 η δεύτερη ποιητική συλλογή του Στ΄ ουρανού το φως, εκδόσεις Ιωλκός, απέσπασε το Α΄ Βραβείο ποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων.

Συγγραφέας: Χαραλαμπάκης Αριστογείτων Γ.
Εκδότης: Αγγελάκη Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-5164-54-Χ
Σελίδες: 74
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €