Ρουμανική γλώσσα για τους Έλληνες

Περιγραφή
Το παρόν βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο -βοήθημα της ρουμανικής ως ξένης γλώσσας και απευθύνεται τόσο στους Έλληνες φοιτητές όσο και στους καθηγητές που τη διδάσκουν.
Το εγχειρίδιο ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την εκμάθηση της γλώσσας, στη διάρκεια της προσωπικής μελέτης, αλλά και του οργανωμένου μαθήματος έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη διδασκαλία της ρουμανικής γλώσσας στους Έλληνες.
Ο τόμος αυτός είναι αποτέλεσμα των διδακτικών δραστηριοτήτων που ανέπτυξε η συγγραφέας επί σειρά ετών στο πλαίσιο των μαθημάτων της διδασκαλίας / εκμάθησης της ρουμανικής ως ξένης γλώσσας στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, (Φλώρινα).
Το βιβλίο είναι τόσο ένα αναλυτικό βοήθημα στη μέθοδο “Limba Romana pentru studentii straini” του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, όσο και ένα αυτόνομο εγχειρίδιο που καθοδηγεί τον φοιτητή / την φοιτήτρια στην εκμάθηση της ρουμανικής γλώσσας, και στοιχείων της Ιστορίας και του πολιτισμού, όπως αυτά εντοπίζονται στα κείμενα, στις εκφράσεις και στο θεματικό λεξιλόγιο.
Τα κείμενα που επιλέγονται είναι πλούσια σε υφολογική ποικιλία και αποτελούν αυθεντικό υλικό του ρουμανικού πολιτισμού, ενώ το θεματικό λεξιλόγιο διευκολύνει τόσο την κατανόηση του σημασιολογικού πεδίου των θεμάτων όσο και την απόκτηση επικοινωνιακής και μεταφραστικής δεξιότητας.
Η Λάκριμα – Μαντιλένα Μιχαήλ (Σιμπίου – Ρουμανίας, 1955) διδάσκει ρουμανική γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών (Φλώρινα). Είναι απόφοιτη του Κολεγίου Gheoghe Lasar της πόλης Σιμπίου και σπούδασε γαλλική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Cluj – Napoca της Ρουμανίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στις “Επιστήμες της Γλώσσας και Επικοινωνίας” του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα της Ρουμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Σιμπίου Ρουμανίας. Επί σειρά ετών διευθύντρια σπουδών και ιδιοκτήτρια Κέντρων Ξένων Γλωσσών στη Θεσσαλονίκη καθώς και αξιολογήτρια – βαθμολογήτρια στις Κρατικές Εξετάσεις Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας.

Συγγραφέας: Μιχαήλ Λάκριμα
Εκδότης: Σταμούλης Αντ.
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6741-58-3
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ρουμανική γλώσσα – Διδακτικά βιβλία για ξένους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.48 €