Ρομαντική αισθητική: Οι ποιητές των Λιμνών και η Σχολή της Ιένα

Περιγραφή

Ο Ρομαντισμός δεν αποτελεί απλώς μια καλλιτεχνική τάση, όπως νομίζουμε οι περισσότεροι. Συνιστά πρωτίστως μια κοσμοαντίληψη η οποία αναδύεται σταδιακά στη δυτική Ευρώπη μεταξύ του 1755 και του 1825 περίπου και αντικατοπτρίζει μια “κρίση” στην ευρωπαϊκή συνείδηση, ένα ευρύτερο κοινωνικό, ανθρωπολογικό, ηθικό και πολιτιστικό φαινόμενο. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν το κίνημα του Ρομαντισμού αναλύοντας το συγκείμενό του, τη θεματολογία του, τους κώδικές του. Το βιβλίο περιέχει μεταφράσεις ολόκληρων έργων καθώς και πληθώρα αποσπασμάτων από έργα των κορυφαίων εκφραστών του Ρομαντισμού, εμπλουτισμένα με εξαιρετικά κατατοπιστικές σημειώσεις, γεγονός που το καθιστά εγχειρίδιο αναφοράς για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στο σύνθετο αυτό φαινόμενο στα πλαίσια των σπουδών τους ή της προσωπικής τους αναζήτησης. Μια ενημερωμένη βιβλιογραφία ανοίγει πεδία για περαιτέρω μελέτη.

Ο Ζ(ήσης) Δ. Αϊναλής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Κάνει διδακτορικό στη Βυζαντινή Ιστορία και Φιλολογία στο Παρίσι όπου και διαμένει μόνιμα.

Συγγραφέας: Αϊναλής Ζ. Δ., Παπαντωνόπουλος Μιχάλης
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-218-715-8
Σελίδες: 186
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Λογοτεχνία – Ιστορία και κριτική, Ποίηση – Ερμηνεία και κριτική, Ρομαντισμός, Λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Γερμανική ποίηση – Ερμηνεία και κριτική, Αισθητική – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.97 €