Ρεντ

Περιγραφή
Όλα κυλάνε ήρεμα στο δάσος, μέχρι που εμφανίζεται η Ρεντ, μια δύστροπη και εγωίστρια “κοκκινοσκουφίτσα”, η οποία δεν έxει μάθει να σέβεται τη φύση και να αγαπάει τα ζώα. Η μαμά της την έστειλε με το ζόρι να πάει φαΐ στη γιαγιά, που μένει μόνη της, και η Ρεντ έχει νευριάσει πολύ. Στο πέρασμά της, όλα τα ζώα του δάσους τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.
Στο μεταξύ, ο “κακός” λύκος έχει ψυχολογικά προβλήματα. Επηρεάζεται υπερβολικά από τη γνώμη των άλλων, δεν έχει καθόλου αυτοπεποίθηση και κανείς δεν τον κάνει παρέα. Με το που βλέπει τη Ρεντ, μια τρελή ιδέα τού μπαίνει στο μυαλό: αυτή η μικρή με την κόκκινη σκούφια είναι η λύση στα πρoβλήματά του.
Τελικά θα πετύχει το σχέδιο του λύκου;
Θα βρει επιτέλους την ταυτότητά του;
Τι ρόλο θα παίξουν τα άλλα ζώα του δάσους;
Ποιος θα πάρει ένα γερό μάθημα;
Ένα παραμύθι με ξεκαρδιστικό, φιλοζωικό και οικολογικό περιεχόμενο που θα διασκεδάσει τους μικρούς αναγνώστες, διδάσκοντάς τους ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον.Ο Σωτήρης Ηλιάδης ζει και εργάζεται στην Ύδρα. Μαζί με την Αγγελική Στρουμπούλη είναι συνιδιοκτήτες στο “Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ύδρας” και στην “Υδραγωγή”, μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προώθηση της εκπαίδευσης στην Ύδρα.

Συγγραφέας: Ηλιάδης Σωτήρης, Στρουμπούλη Αγγελική
Εικονογράφος: Φουσέκης Δημήτρης
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-03-5490-1
Σελίδες: 54
Σχήμα: 27χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €