Ρατζού ο ελέφαντας που δάκρυσε

Περιγραφή
Οι μέρες και οι νύχτες περνούν δύσκολα για τον ελέφαντα Ρατζού. Ένα γλυκύτατο πλάσμα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους, να δίνει παραστάσεις για να κερδίζουν χρήματα τα διάφορα αφεντικά του, κάνοντας όπως ακριβώς κάνουν οι άλλοι ελέφαντες και τα ζώα του τσίρκου.
Τα βράδια δεμένος με τις αλυσίδες, πίσω από μια αποθήκη, έξω, δίπλα από ένα μικρό δένδρο, χειμώνα καλοκαίρι, με βροχή, με αέρα, με ζέστη, χωρίς ένα σκέπαστρο, ταξιδεύει με τα μάτια της φαντασίας του.
Μόνο η Ριρή, η όμορφη Ροδόσπιζα, ένα όμορφο πουλί με μελωδική φωνή, του κάνει συντροφιά. Η Ριρή είναι η μοναδική παρέα του Ρατζού πολλά χρόνια τώρα, είναι το όνειρο, ο άνεμος, η ελπίδα του για την ελευθερία.Tα βράδια φέρνει νερό από το ποτάμι, το κάνει λάσπη, πηχτό πολτό και τον αλείφει στα πληγωμένα του πόδια για να τα γιατρέψει. Η Ριρή είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ποιος είπε πως τα ζώα δε νιώθουν, ποιος είπε πως τα ζώα δεν αισθάνονται, ποιος είπε πως τα ζώα μπορούμε να τα κακοποιούμε;
Ποιος έδωσε αυτό το δικαίωμα στους ανθρώπους;
Ποιος είναι αυτός που θα βοηθήσει τον Ρατζού;Θα καταφέρει να ζήσει ελεύθερος; Τι θα γίνει όταν το αφεντικό του ανακαλύψει τα σχέδια απόδρασης; Θα ακολουθήσει αυτά που διάβασε; “Δυστυχισμένος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον, να του δώσει την ευτυχία και πως αν δεν κάνει κάτι ο ίδιος, τίποτε δε θ’ αλλάξει”.Η Αγγελική Παπαδοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από το 1992 ασχολείται με την προσχολική ηλικία μέσα από την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, καθώς επίσης και με εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα τελευταία χρόνια άρχισε γράφοντας να ονειρεύεται και να ξετυλίγει το παιδί μέσα της καθώς αγαπά τον τρόπο που σκέφτονται και ζουν τα παιδιά.Τον υπέροχο μικρόκοσμο τους μέσα από τον οποίο παίρνει δημιουργία και έμπνευση.
Έχει δημιουργήσει παραμύθια, θεατρικά έργα και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το θεατρικό που έγραψε με τον Βασίλη Αποστολόπουλο “Η Φραντζέλα και η βιολογική φάρμα” παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του “Ολυμπιακού Μουσείου” την περίοδο 2011-2012.

Συγγραφέας: Παπαδοπούλου Αγγελική Χρ.
Εικονογράφος: Φλωριάν Μαρία
Εκδότης: Εκδόσεις Α. Παπαδοπούλου – Angel’s Art Club
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-9691-05-6
Σελίδες: 46
Σχήμα: 28χ22
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.48 €