Ραντεβού στο βαθύ γαλάζιο

Περιγραφή
Ο Καγιετάνο Μπρουλέ, ο Κουβανός που ζει στη Χιλή εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, για ένα πράγμα είναι περήφανος: για την ανεξαρτησία που απολαμβάνει ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Συνηθισμένος από περίεργες υποθέσεις, δεν απορεί όταν ένας άγνωστος του δίνει ραντεβού στο εστιατόριο “Βαθύ γαλάζιο”.
Ο άντρας θέλει να του μιλήσει για την υπόθεση με την κωδική ονομασία “Delenda est Australopitecus” (Ο Αυστραλοπίθηκος πρέπει να καταστραφεί), αλλά δεν προλαβαίνει. Φτάνοντας στον τόπο συνάντησης, δυο άγνωστοι με μοτοσικλέτα τον πυροβολούν θανατηφόρα και αρπάζουν την τσάντα που κρατούσε. Το θύμα ήταν ο Αγκουστίν Λεκουόνα, Αμερικανός πολίτης κουβανικής καταγωγής, αγνώστου επαγγέλματος και, για κάποιους, ξοφλημένος πράκτορας της Κούβας.
Η γοητευτική Λούρδες, μακρινή ξαδέρφη και ερωμένη του Λεκουόνα, προτρέπει τον ντετέκτιβ να ερευνήσει αυτή την περίεργη δολοφονία. Αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια, ο Μπρουλέ θα περιπλανηθεί από το Σαντιάγκο μέχρι τη Στοκχόλμη και από κει στην Κούβα και στο Μεξικό. Στην περιπλάνηση του θα βρεθεί αντιμέτωπος με μυστηριώδεις διεθνείς δυνάμεις, παρακρατικές οργανώσεις, άνδρες της μυστικής αστυνομίας και παλιούς επαναστάτες.

Συγγραφέας: Ampuero Roberto 1953-
Μεταφραστής: Κυριακοπούλου Βαρβάρα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-04-3403-4
Σελίδες: 450
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανόφωνη πεζογραφία (Χιλή) – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.08 €