Ραντεβού με τις χήνες και άλλες ιστορίες

Περιγραφή
Ο γιατρός των ζώων, ο γιατρός Τόμσον ζει μέσα στο δάσος μιας μακρινής χώρας και έχει κάτι ιδιαίτερο, μπορεί να μιλάει με όλα τα ζώα, οποιουδήποτε είδους. Οι άλλοι άνθρωποι ποτέ δεν τον πίστεψαν μιας και τα ζώα αρνούνται να του μιλήσουν όταν υπάρχει παρουσία ανθρώπινη μπροστά. Έτσι ο γιατρός Τόμσον αποφάσισε να μετακομίσει στο δάσος και να γίνει ο σύντροφος των ζώων, των πραγματικών του φίλων. Η σειρά βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησε αφηγείται τις περιπέτειές του.
Στο βιβλίο Μια κουραστική μέρα ο γιατρός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι φίλοι του τον βοηθούν ενώ ένας αναπάντεχος και παράξενος επισκέπτης ταράζει την ηρεμία του δάσους και επιβάλει στη χαρούμενη παρέα να κάνει ένα μακρινό ταξίδι με το ιπτάμενο ψάρι. Ένας παράξενος ασθενής πέφτει στο κρεβάτι από κρύωμα μετά από μια γερή καταιγίδα που απείλησε να πνίξει το δάσος και δεν είναι άλλος από τον γιατρό.
Οι φίλοι του τα ζώα αναλαμβάνουν τότε δράση και βοηθάνε το γιατρό να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.
Ραντεβού με τις χήνες κλείνει ο γιατρός καθώς αυτές περνάνε κάθε χρόνο συγκεκριμένη ημερομηνία από τον ουρανό της περιοχής και ο γιατρός και οι φίλοι του κατασκηνώνουν στην εξοχή για να μην χάσουν το θέαμα. Η κουτσομπόλα της περιοχής εισβάλει στο σπίτι του γιατρού και προσπαθεί να μάθει πως καταφέρνει ο γιατρός να μιλάει με τα ζώα. Τα ζωάκια όμως της δίνουν ένα καλό μάθημα.
Τα βιβλία της σειράς με ήρωα το γιατρό Τόμσον περιέχουν ζωντανή εικονογράφηση με υπέροχα χρώματα ενώ στο τέλος της κάθε ιστορίας υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα κατανοητό και σαφές για τα παιδιά. Κάθε παιδί θα χαρεί να πάρει δώρο ένα βιβλίο της σειράς καθώς η ποιότητα της έκδοσης και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει θα ξεσηκώσει τη φαντασία.

Συγγραφέας : Ciabattini Giuliana
Μεταφραστής : Τασοπούλου Άντα
Εικονογράφος : Campanella Marco
Εκδότης : Σαββάλας
Έτος έκδοσης : 2004
ISBN : 960-423-237-1
Σελίδες : 29
Σχήμα : 25χ20
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα
Σειρές : Ο Γιατρός Τόμσον Μιλάει με τα Ζώα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.29 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.