Ρήματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας

Περιγραφή
Το παρόν βοήθημα απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής γραμματικής και συγκεκριμένα στην κλίση των ρημάτων. Το πλήθος των λεξικών και των βιβλίων γραμματικής, που κυκλοφορούν, δημιουργούν στο μαθητή τεράστιες δυσκολίες, καθώς αυτός βρίσκεται αντιμέτωπος με ασάφειες, ιδιομορφίες και αντιφάσεις στην καταγραφή και ερμηνεία των γραμματικών φαινομένων.
Έχει καταγραφεί και προτείνεται ένας μεθοδικός οδηγός γραμματικής που δεν αρκείται μόνο στην απλή παράθεση ασκήσεων, αλλά υποδεικνύει τον πιο απλό και βασικό τρόπο για την αξιοποίηση όλων των απαραίτητων στοιχείων, όπως:
– η ορθή αναγνώριση του αρχικού ρηματικού τύπου,
– η αναγωγή του σε παραδείγματα κλίσης των βασικών ρημάτων που παρατίθενται σε πίνακες,
– η απομνημόνευση των αρχικών χρόνων και των σχετικών παρατηρήσεων,
– η επισήμανση των ιδιαιτεροτήτων στον τονισμό των σύνθετων ρημάτων.
Το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί ένα συμβατικό λεξικό ρημάτων ούτε ένα θεωρητικό εγχειρίδιο γραμματικής, αλλά προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους τους βασικούς κανόνες της θεωρίας, μετατρέποντάς τους σε πρακτικά εργαλεία για το μαθητή και προσφέροντάς του τη δυνατότητα αυτενέργειας και συνάμα της επακόλουθης ικανοποίησης που θα αισθανθεί από την αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας. […]
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)Eίναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Eλληνικής Φιλολογίας, με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Aπό το 1990 εργάζεται στο Aριστοτέλειο Φροντιστήριο Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας αρχαία ελληνικά.

Συγγραφέας: Γιαγκοπούλου Αναστασία Α., Σαρρής Σωκράτης
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-456-051-4
Σελίδες: 214
Σχήμα: 29χ21
Κατηγορίες: Ελληνική γλώσσα, Αρχαία – Γραμματική – Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.72 €