Π. Τέτσης

Περιγραφή
Δίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά και αγγλικά) της έκθεσης «Π.Τέτσης – Θάλαττα» η οποία διοργανώθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο από τις 25 Ιουνίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2006.
Η θάλασσα ως βίωμα και μνήμη αποτελεί έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο, όπου ο καλλιτέχνης από το ξεκίνημά του εστίασε ένα σημαντικό μέρος των εικαστικών του προβληματισμών και αναζητήσεων που τον ανέδειξαν σε έναν αυθεντικό εκφραστή της θαλασσογραφικής μας παράδοσης.
Ζωγράφος του χρώματος και των αισθήσεων, ο Τέτσης όπως στο κάθε του έργο – σ’ όποιον θεματικό του κύκλο κι αν αυτό ανήκει – έτσι και στις θαλασσογραφίες του, βάζει το δικό του στίγμα, τη δική του σφραγίδα. Η συνθετική καθαρότητα, η μνημειακότητα, τα ανοιχτά περιγράμματα, οι πλατιές πινελιές και η χρωματική πληρότητα είναι στοιχεία που προσφέρουν στον αποδέκτη ψυχική ευφορία και τέρψη των αισθήσεων.

Μεταφραστής : Σκαμάγκα Μαρία
Ζωγράφος : Τέτσης Παναγιώτης 1925-
Εκδότης : Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-89253-2-0
Σελίδες : 164
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Ζωγράφοι, Έλληνες, Ζωγραφική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.