Πώς να συντάξετε μια επιστημονική εργασία

Περιγραφή
Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να σας προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία, να σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποιες παγίδες και κάποιες χρονοβόρες ή λανθασμένες μεθόδους, να αποκτήσετε σωστές ερευνητικές συνήθειες και να σας οδηγήσει από το στάδιο της επιλογής θέματος ως τη σύνταξη μιας ορθά σχεδιασμένης, σωστής μεθοδολογικά και καλογραμμένης πτυχιακής εργασίας ή διατριβής.
Το βιβλίο, το οποίο είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα, περιλαμβάνει:
– Κεφάλαια για τη δεοντολογία και την αρτιότητα της έρευνας, για τη μελέτη, τη διαμόρφωση βιβλιογραφικών αναφορών και τη διαχείριση των πληροφοριών, καθώς και για την αναζήτηση βιβλιογραφίας.
– Αναλύσεις επιπρόσθετων τεχνικών, όπως της θεμελιωμένης θεωρίας και της δημιουργίας βιβλιογραφικών αναφορών σε ηλεκτρονική μορφή.
– Μία πλήρως ενημερωμένη ανάλυση του αρχειακού υλικού.
– Παραδείγματα από πολλούς επιστημονικούς κλάδους.
Αυτός ο οδηγός σωστής πρακτικής απευθύνεται σε αρχάριους ερευνητές οποιουδήποτε επιστημονικού κλάδου, που αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών μελετών, καθώς και σε επαγγελματίες τομέων όπως οι κοινωνικές επιστήμες, η εκπαίδευση και τα επαγγέλματα υγείας.Η Judith Bell εργάστηκε σε κολέγια ανώτερης εκπαίδευσης, στο βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και σε σχολές διά βίου μάθησης. Το 1997 της απονεμήθηκε το μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις υπηρεσίες της στην εκπαιδευτική έρευνα. Σήμερα διατηρεί την τιμητική θέση της Ειδικής Καθηγήτριας στη Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Συγγραφέας: Bell Judith
Μεταφραστής: Πανάγου Ελεάννα
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-455-130-2
Σελίδες: 338
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Έρευνα – Μεθοδολογία, Επιστήμη – Μεθοδολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.48 €