Πώς να είσαι δύο

Περιγραφή
Γεμάτα πάθος, συμπόνια, ζωηρή εφευρετικότητα και λεπτομερειακή φαντασία, τα μυθιστορήματα της Άλι Σμιθ δε μοιάζουν με τίποτα άλλο. Αληθινά πρωτότυπη, η Σμιθ αποτελεί μια συγγραφική αποκάλυψη χωρίς ταίρι. Τα μυθιστορήματά της προκαλούν αμείωτα συζητήσεις και έπαινο, έχοντας δημιουργήσει ένα αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό, που αναζητά ξανά και ξανά τη ζεστασιά, το χιούμορ και την ανθρωπιά της φωνής της.

Το «Πώς να είσαι δύο» είναι ένα μυθιστόρημα που μιλάει για την πολυσχιδή φύση της τέχνης. Δανειζόμενο την τεχνική της νωπογραφίας για να κατασκευάσει ένα αυθεντικό λογοτεχνικό παλίμψηστο, αποτελεί μια ανάλαφρη συνομιλία, πέρα από είδη, ανάμεσα σε φόρμες και εποχές, ανάμεσα σε πραγματικότητα και μυθοπλασία. Πρωταγωνιστούν ένας αναγεννησιακός καλλιτέχνης του 1460, αλλά και το παιδί ενός παιδιού της δεκαετίας του 1960. Δύο ιστορίες για την αγάπη και την έλλειψη δικαιοσύνης πλέκονται σε ένα μοναδικό νήμα, όπου ο χρόνος γίνεται άχρονος, τα γνώριμα βυθίζονται στο μυστήριο και τα επινοημένα μετατρέπονται σε αληθινά – και όπου όλα τα δεδομένα της ζωής παίρνουν παράταση για μια δεύτερη εμφάνιση.

«Διάδοχος της Βιρτζίνια Γουλφ, η Άλι Σμιθ επανεφευρίσκει το μυθιστόρημα με τρυφερό αλλά σίγουρο χέρι… Το Πώς να είσαι Δύο ξεχειλίζει από χειροπιαστή ευδαιμονία, όχι μόνο σε σχέση με τη γλώσσα, ή με τη δύναμη που έχει η λογοτεχνία και η τέχνη γενικά να μεταμορφώνει τον κόσμο, αλλά επιπλέον σε σχέση με τη ζόρικη ανθρώπινη κατάσταση, την επιθυμία να είμαστε περισσότεροι άνθρωποι την ίδια στιγμή».
Telegraph

«Η Σμιθ μπορεί να κάνει τα πάντα να συμβούν, γι’ αυτό και είναι μία από τις πιο συναρπαστικές συγγραφείς που διαθέτουμε σήμερα».
Daily Telegraph

«Βγάζω το καπέλο στη Άλι Σμιθ. Το γράψιμό της δίνει φτερά στην ψυχή».
Evening Standard

«Είναι ιδιοφυΐα, αληθινά μοντέρνα με μια ηρωική, ένδοξη έννοια».
Alain De Botton
Η Άλι Σμιθ, “μια αληθινά αυθεντική συγγραφέας” κατά την Τζόις Κάρολ Όουτς, γεννήθηκε στο Ίνβερνες της Σκοτίας το 1962 και ζει στο Κέιμπριτζ. Γράφει κριτική βιβλίου στις εφημερίδες “Guardian”, “The Scotsman”, “TLS”. Γνωστά βιβλία της: “Free Love”, “Other Stories and Other Stories”, “Hotel World” και “The Whole Story and Other Stories”. Η Σμιθ κέρδισε το 2001 το Βραβείο του The Arts Foundation για τα διηγήματά της.

Συγγραφέας: Smith Ali 1962-
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 978-960-03-5887-2
Σελίδες: 360
Σχήμα: 21×14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €