Πόσο ελεύθερος είσαι;

Περιγραφή
Ο κορυφαίος φιλόσοφος Τεντ Χόντεριχ τάσσεται υπέρ μιας ιδιαίτερης μορφής επίλυσης του αιτιοκρατικού ζητήματος, και στην παρούσα συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου του «Πόσο ελεύθερος είσαι;» διατυπώνει ωριμότερες σκέψεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ζήτημα -με τον τρόπο αυτό προάγει περαιτέρω την αντιπαράθεση στο νευραλγικό και δεσπόζοντα τομέα της φιλοσοφίας της ηθικής.
Η δεύτερη αγγλική έκδοση (στην οποία στηρίχτηκε η παρούσα ελληνική) της περίφημης παγκοσμίως εισαγωγής στο μείζον φιλοσοφικό ζήτημα της αιτιοκρατίας και της ελευθερίας αναθεωρήθηκε πλήρως, ώστε να συνεκτιμήσει τις επιστημονικές αντιπαραθέσεις που προέκυψαν από τη δημοσίευση της πρώτης το 2002.
Τώρα, συμπεριλαμβάνοντας ένα πρόσθετο κεφάλαιο ως συμπέρασμα κι έναν πλήρως αναθεωρημένο βιβλιογραφικό οδηγό για βαθύτερη έρευνα, αυτή η συνοπτική και εντυπωσιακή εισαγωγή στο θέμα της ελεύθερης βούλησης και στο ζήτημα της αιτιοκρατίας, αποτελεί ανάγνωσμα «εκ των ων ουκ άνευ» για όσους ενδιαφέρονται για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα του τι σημαίνει να είσαι «ελεύθερος».
Ένα ζήτημα που απασχολεί την πανανθρώπινη σκέψη από την εποχή του Αριστοτέλη εξετάζεται και αναλύεται με τον πλέον σύγχρονο τρόπο, ανοίγοντας νέες οδούς και καθιστώντας την προσέγγιση στην ουσία του ένα απολαυστικό ταξίδι.O Tεντ Χόντεριχ, γεννημένος στον Καναδά το 1933, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Philosopher: A Kind of Life» και ήταν καθηγητής Σκέψης και Λογικής στην έδρα «Grote» στο University College London». Μεταξύ των σημαντικότερων βιβλίων του συγκαταλέγεται το «Πόσο ελεύθερος είσαι;» (Ιωλκός, 2007), το «Μετά τον τρόμο» (Ιωλκός, 2007), καθώς και το «Οι πόλεμοι της τρομοκρατίας (Ιωλκός, 2007). Η πρώτη έκδοση του «Πόσο ελεύθερος είσαι;» μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες.

Συγγραφέας : Honderich Ted
Μεταφραστής : Τσίτσα Κατερίνα, Τσίτσα Ελευθερία Π.
Υπεύθυνος Σειράς : Κορίδης Κωνσταντίνος Ι.
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-426-435-4
Σελίδες : 284
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Πολιτική επιστήμη – Φιλοσοφία και θεωρία, Ελευθερία (Φιλοσοφία)
Σειρές : Φιλοσοφία και Πολιτική Σκέψη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.32 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.