Πως τα μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο

Περιγραφή
Για τους περισσότερους ανθρώπους τα μαθηματικά είναι γοητευτικά μεν αλλά… δυσνόητα.. Στο βιβλίο αυτό o καθηγητής Στάιν καταφέρνει να τα εξηγήσει με τρόπο διαυγή, φιλικό και διασκεδαστικό.
Ξεκινά με τις συναρπαστικές ιστορίες των ανθρώπων που συνέλαβαν τις σημαντικότερες μαθηματικές ιδέες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τους, τις αυταπάτες και τις συχνές διαμάχες τους, εξυφαίνεται η ιστορία των μαθηματικών και
ο αντίκτυπός τους στην κοινωνία.
Η κβαντική μηχανική, ο χωρόχρονος, η θεωρία του χάους και η λειτουργία των πολύπλοκων συστημάτων, καθώς και το ανέφικτο της «τέλειας» δημοκρατίας, βρίσκονται όλα εδώ. Όπως Βρίσκονται επίσης: ο καλύτερος τρόπος για να σχεδιάσει ένας πωλητής το ταξίδι του, το γιατί οποιαδήποτε σκέψη κι αν κάνετε εμπεριέχει τον αριθμό π, και το γιατί τα συνεργεία δεν μπορούν ποτέ να επισκευάσουν το αυτοκίνnτό σας την ώρα που σας το υποσχέθηκαν.
Ένα βιβλίο για κάθε αναγνώστη που θέλει να μάθει πώς τα μαθηματικά κάνουν την επιστήμη και τον κόσμο να λειτουργούν.Ο Τζέιμς Στάιν είναι καθηγητής μαθηματικών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Είναι απόφοιτος του Yale και του Berkeley, κι ένας από τους πιο δημοφιλείς δασκάλους μαθηματικών στην Αμερική.

Συγγραφέας : Stein James D.
Μεταφραστής : Κιτσινέλης Σπύρος
Εκδότης : Αβγό
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-410-554-Χ
Σελίδες : 377
Σχήμα : 23χ15
Κατηγορίες : Μαθηματικά – Ιστορία, Μαθηματικά – Φιλοσοφία και θεωρία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.58 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.