Πυρράζει γαρ ο ουρανός

Περιγραφή
Ό,τι βασικά διαφοροποιεί την ποίηση του Σωτήρη Αδαμίδη από το είδος εκείνο που συνήθως αποκαλούμε «ερωτική ποίηση» είναι ότι τα ολιγόστιχα ποιήματα της συλλογής του Πυρράζει γάρ ο ουρανός… απευθύνονται όχι στις γυναίκες της ζωής του ή στη Γυναίκα γενικά, (με κεφαλαίο Γ), αλλά σε μία συγκεκριμένη γυναίκα, που μόνο το όνομά της δεν μας λέει πουθενά, αλλά που είναι η ίδια παντού, αποτελώντας το «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του».
Μόνο που ούτε «σκοτεινό» είναι, ούτε «αντικείμενο». Είναι ένα υποκείμενο γεμάτο φως. Κι ενώ το σώμα, τα μαλλιά, τα μάτια της πάλλουν και μας μαγνητίζουν από στίχο σε στίχο, περίεργα μέσα από τα σάρκινα αγαθά, προβάλλει πολύ έντονα την ψυχή της.
Αυτή η απόλυτη ταύτιση δύο θανάσιμα ερωτευμένων υπάρξεων είναι σχεδόν μοναδική στη νεότερη ποίησή μας.
Βασίλης ΒασιλικόςΟ Σωτήρης Αδαμίδης είναι παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Είναι μέλος του American College of Chest Physicians, της International Academy of Chest Physicians and Surgeons, της American Diabetes Association and American Heart Association και άλλων.

Συγγραφέας : Αδαμίδης Σωτήρης
Εκδότης : Αρμός
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-527-714-Χ
Σελίδες : 114
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.