Πρωτόκολλα ονείρων

Περιγραφή
“Το όνειρο είναι μαύρο όπως ο θάνατος.”
“Τα όνειρά μας δεν συνδέονται μεταξύ τους ως “δικά μας”, αλλά αποτελούν και ένα συνεχές, ανήκουν σε έναν ενιαίο κόσμο, όπως λόγου χάρη όλα τα αφηγήματα του Κάφκα διαδραματίζονται “στο ίδιο”. Όσο πιο στενά όμως συναρτώνται μεταξύ τους τα όνειρα ή επαναλαμβάνονται, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να μην μπορούμε πια να τα ξεχωρίσουμε από την πραγματικότητα.
Theodor W. Adorno
“Τα πρωτόκολλα ονείρων, διαλεγμένα από ένα εκτενές απόθεμα, είναι αυθεντικά. Τα κατέγραφα κάθε φορά αμέσως μετά το ξύπνημα και για τη δημοσίευσή τους διόρθωσα μόνο τις πιο αισθητές γλωσσικές ατέλειες”. Με αυτήν την εισαγωγική παρατήρηση συνόδευσε ο Αντόρνο μια πρώτη σειρά καταγραμμένων ονείρων του που είχε επιλέξει προς δημοσίευση (αλλά δεν εκδόθηκαν παρά μετά θάνατον στα “Άπαντά” του).
Συμπληρωμένα πλέον με πολλά άλλα που διάλεξαν οι επιμελητές για την ξεχωριστή αυτή έκδοση, απαρτίζουν, όπως πίστευε ο μεγάλος φιλόσοφος και “εμπνευστής” τους, ένα αινιγματικό συνεχές, έναν ενιαίο ονειρικό κόσμο σε ανησυχητική συνάφεια με την πραγματικότητα.

Συγγραφέας: Adorno Theodor W. 1903-1969
Μεταφραστής: Αναγνώστου Λευτέρης
Επιμελητής: Lonitz Henri, Gödde Christoph
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-221-436-8
Σελίδες: 151
Σχήμα: 17χ12
Κατηγορίες: Όνειρα
Σειρές: Κείμενα και Στοχασμοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.66 €