Πρωτοζωολογία

Περιγραφή
Συνήθως, το διδακτικό βιβλίο αντιμετωπίζεται ως «εμπόδιο» στην προσπάθεια προσέγγισης του πτυχίου/»επάθλου». Σπάνια μόνον αντιμετωπίζεται ως μέσον που διαμορφώνει επιστημονική προσωπικότητα.
Στην πρώτη περίπτωση ο φοιτητής/»αγωνιστής» επιλέγει και αποστηθίζει επικίνδυνα τμήματα («SOS») του περιεχομένου του βιβλίου, «ξεπερνά το εμπόδιο» και με το ισχύον σύστημα αξιολόγησης «αμείβεται» με μεγάλο βαθμό.
Στη δεύτερη περίπτωση στόχος είναι η κατανόηση του αντικειμένου που πραγματεύεται το διδακτικό βιβλίο.
Στην πρώτη περίπτωση η επιτυχία είναι επιφανειακή, επειδή όπως είναι γνωστό, η αποστήθιση αποκλείει την υποκειμενική συμμετοχή και μετατρέπει το φοιτητή σε απλό θεατή.
Στη δεύτερη όμως περίπτωση η επιτυχία είναι πραγματική. Με την κατανόηση του αντικειμένου που πραγματεύεται το διδακτικό βιβλίο ο φοιτητής αυτοεπιβεβαιώνεται, νιώθει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ανοχή σ΄αυτούς που «φωνασκούν». Στην περίπτωση αυτή, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να θέτει δικούς του όρους στην συμβατική του αξιολόγησή του… τουλάχιστον στα πλαίσια του μαθήματος της Πρωτοζωολογίας. (Από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Χαραλαμπίδης Στυλιανός Θ.
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 1998
ISBN : 960-12-0656-6
Σελίδες : 173
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Μικροβιολογία , Βιολογία – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.28 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.