Προσφυγικές εγκαταστάσεις και προσφυγικοί οικισμοί στη Χαλκιδική κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα

Περιγραφή
Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε αναμφίβολα ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Επέφερε ραγδαίες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, ιδιαίτερα εμφανείς στις περιοχές όπου πραγματοποιήθηκαν προσφυγικές εγκαταστάσεις, όπως η Χαλκιδική. Η οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της πριν και μετά την έλευση των προσφύγων παρουσιάζουν έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον. Η παρούσα έκδοση, προϊόν επιτόπιας έρευνας σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, κριτικής μελέτης γραπτών πηγών, προφορικών μαρτυριών και βιβλιογραφικών αναφορών, εξετάζει τις προσφυγικές εγκαταστάσεις στη Χαλκιδική, τη συγκρότηση και οργάνωση των προσφυγικών οικισμών της, καθώς και τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές ανακατατάξεις, που σημειώθηκαν στην περιοχή κατά το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.Η Χριστίνα Αραμπατζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Λαογραφία, και τη διδακτορική της διατριβή στη Νεοελληνική Ιστορία.
Είναι Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων και ασχολείται με θέματα Ιστορίας, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Διδακτικής φιλολογικών μαθημάτων, έχοντας ανάλογες δημοσιεύσεις.

Συγγραφέας : Αραμπατζή Χριστίνα Α.
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 618-82051-5-8
Σελίδες : 288
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Λαογραφία, Ελληνική, Χαλκιδική – Ιστορία, Πρόσφυγες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.