Προστασία μνημείων

Περιγραφή
Η έκδοση αυτή αποτελεί τα πρακτικά του δεύτερου συνεδρίου των αποφοίτων της Α΄ Κατεύθυνσης, «Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων», του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ε.Μ.Π. «Προστασία Μνημείων», που λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1998-99, με στόχο την επιστημονική εξειδίκευση σε ζητήματα προστασίας και αποκατάστασης των μνημείων και ιστορικών συνόλων, με έμφαση σε εκείνα του ελλαδικού χώρου.
Το δεύτερο συνέδριο των αποφοίτων είχε θέσει ως στόχο την ανάπτυξη προβληματισμών σχετικών με την εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων που αποκτήθηκαν στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Παρουσιάστηκαν 38 ανακοινώσεις που ανέδειξαν τους παραπάνω προβληματισμούς μέσα από την ερευνητική και επαγγελματική δραστηριότητα των αποφοίτων, η οποία αναπτύχθηκε είτε στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης με δημόσιες ή δημοτικές υπηρεσίες, είτε σε εκείνο του προσωπικού έργου.
Οι ανακοινώσεις κάλυψαν μεγάλο εύρος μελετών και εποπτείας έργων συντήρησης, στερέωσης, αποκατάστασης και αναστήλωσης, καθώς και μελετών επανάχρησης, ανάπλασης και ανάδειξης. Ανέπτυξαν θεωρητικά ζητήματα και προβληματισμούς και ανέδειξαν τόσο τη μεθοδολογία των μελετών όσο και τα προβλήματα της εφαρμογής. Παρουσίασαν θέματα που αφορούσαν μνημεία όλων των εποχών, μνημεία μικρής κλίμακας, αλλά και ιστορικά αστικά σύνολα και αρχαιολογικούς χώρους.

Επιμελητής : Μαΐστρου Ελένη
Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : ΠροπομπόςΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-93-4574-3
Σελίδες : 264
Σχήμα : 22χ22
Κατηγορίες : Αρχαιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.29 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.