Προσαρμογή και συγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας στο ελλαδικό κράτος

Περιγραφή
… Η αγροτική κοινωνία στην πρώτη περίοδο του ελλαδικού κράτους είναι ένα κράμα από βυζαντινά (κοινοτικό πνεύμα) και οθωμανικά στοιχεία (τσιφλίκια) που κυριαρχούν στη διαμόρφωση και την υλοποίηση της σχετικής αγροτικής πολιτικής. Η αγροτική κοινωνία εντάχθηκε στους γενικότερους μηχανισμούς και προτεραιότητες της κεντρικής διοίκησης, στις επιλογές του αστικού τομέα, καταλαμβάνοντας τον ιδιαίτερο ρόλο για τον οποίον προοριζόταν. Η αγροτική κοινωνία, ως οντότητα στην περιφέρεια του διεθνούς καταμερισμού της εργασίας και του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και δομής της ελλαδικής οικονομίας, επηρεάστηκε σημαντικά τόσο στα ζητήματα της εξέλιξης όσο και της ιδεολογίας από τη Δύση. […]
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και ασχολείται ερευνητικά με την Πολιτική, την Οικονομία και Κοινωνία στα Βαλκάνια και στον Εύξεινο Πόντο. Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών και έχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για την συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.
Κυριότερα έργα του είναι: «Προσαρμογή και συγκρότηση της αγροτικής κοινωνίας στο ελλαδικό κράτος», «Αγροτική Κοινωνιολογία, Γενικές αρχές Κοινωνιολογίας», «Η αρμενική γενοκτονία και το δικαίωμα στη μνήμη», «Aspects of Greek social life in Black Sea», «La situation de la Minorite Grecque en Albanie. A l’egard du Droit International relatif a la protection des Minorites. Dimensions Politiques et Juridques» (σε συνεργασία με τον Στέφανο Αμπατζή), «Κοινωνία και μειονότητες στη χερσόνησο του Αίμου. Η Αλβανία και η ελληνική κοινότητα στη Χιμάρα» (σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Δημητρόπουλο).

Συγγραφέας : Μαλκίδης Θεοφάνης
Εκδότης : Γόρδιος
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-7083-46-6
Σελίδες : 278
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Κοινωνιολογία, Γεωργία – Οικονομικές απόψεις – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.54 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.