Προσανατολισμοί

Περιγραφή
Ορισμένα από τα συμπτώματα των δύσκολων μεταβατικών καιρών που περνάμε είναι η υπερεξειδίκευση, η πόλωση, η αποστασιοποίηση, η επίδοση, η απομόνωση.
Ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά εναγώνια ένα πνευματικό στήριγμα κι έναν άξονα πίστης, για να μπορέσει να δομήσει γύρω σ’ αυτόν η ζωή και η προσωπικότητά του. Αυτός ο άξονας πίστης δεν είναι άλλος από την υπεύθυνη θέση και στάση που θα πρέπει κανείς να πάρει απέναντι στον εαυτό του και τον κόσμο. Η υπευθυνότητα αυτή θα οδηγήσει σε μια σχέση εμπιστοσύνης και συμπάθειας με όλα τα πρόσωπα και τα πλάσματα του κόσμου.
Αγαπά κανείς τη ζωή όταν παίρνει μια θέση υπεύθυνη απέναντί της. Όμως αυτή την υπεύθυνη θέση την παίρνει κανείς όταν δημιουργεί εσωτερική ζωή, όταν δηλαδή πιστεύει στις αλήθειες που υπάρχουν μέσα του.
Σ’ αυτή την περιαγωγή, περί αυτή την αλήθεια, προσανατολίζονται τα επτά δοκίμια του βιβλίου σε μια αλήθεια -σημείο- πέρασμα, σαν μια χωροχρονική οντότητα μέσα στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να θυσιαστεί.Ο Λεωνίδας Κοβάτσης γεννήθηκε στη Καστοριά το 1950. Το 1969 απεφοίτησε από το αμερικάνικο κολέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης και την ίδια χρονιά εισήχθη στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Το 1976 κατετάγη στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου συνεχίζει να υπηρετεί σαν υγειονομικός αξιωματικός. Το 1985 πήρε την ειδικότητα της παθολογίας και το 1990 εξειδικεύτηκε στη Γηριατρική στο Τορόντο του Καναδά. Στα ελληνικά γράμματα πρωτοεμφανίστηκε το 1994 με το έργο του «Το σημείο της στροφής και ο τροχός της μεταμόρφωσης», (1996), «Ο ποιητικός λόγος και η αλήθεια» (1999), «Μεταφυσική και αισθητική» (2004) και «Τρίτη ηλικία, υγεία και πολιτισμός» (2004).

Συγγραφέας : Κοβάτσης Λεωνίδας Χ.
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-8330-64-5
Σελίδες : 153
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.