Προγραμματισμός και αρχιτεκτονική συστημάτων παράλληλης επεξεργασίας

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό είναι ένας συστηματικός και κατανοητός οδηγός που εισάγει τον αναγνώστη στον δυναμικά εξελισσόμενο κόσμο της παράλληλης επεξεργασίας.
Είναι ιδανικό για φοιτητές του χώρου, ερευνητές και προγραμματιστές, με μόνη προϋπόθεση ορισμένες βασικές γνώσεις αλγοριθμικής και προγραμματισμού.
Στο βιβλίο μελετάται ο σχεδιασμός παράλληλων συστημάτων, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής υπολογιστών όσο και σε επίπεδο προγραμματισμού. Εξηγούνται βασικές έννοιες, όπως οι πολύ-υπολογιστές και οι πολυ-επεξεργαστές, παρουσιάζονται οι κύριες μετρικές αξιολόγησης της επίδοσης των παράλληλων αλγορίθμων, και περιγράφονται βασικές αρχιτεκτονικές δικτύων παράλληλης επεξεργασίας. Επιπλέον, γίνεται εκτενής αναφορά στην υλοποίηση παράλληλων αλγορίθμων σε αρχιτεκτονικές παράλληλης επεξεργασίας κοινής χρήσης, όπως στις κάρτες γραφικών (GPU) μέσω των προτύπων CUDA και τη γλώσσα OpenCL.
Περιεχόμενα:
– Αρχιτεκτονικές παράλληλης επεξεργασίας
– Δίκτυα διασύνδεσης
– Γενικά ζητήματα παραλληλοποίησης
– Παραλληλοποίηση εργασιών
– Ένθετοι βρόχοι
– Εξαρτήσεις σε ένθετους βρόχους
– Χρονοδρομολόγηση
– Απεικόνιση
– Υπολογισμοί στην GPU: Παράλληλη επεξεργασία σε κάρτες γραφικών
– Μαθηματικά και αλγοριθμικά εργαλεία
– Απεικόνιση ένθετων βρόχων
– Συστολικές συστοιχίες επεξεργαστώνΟ Στέλιος Παπαδάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης.

Συγγραφέας : Παπαδάκης Στέλιος, Διαμαντάρας Κωνσταντίνος
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-461-446-0
Σελίδες : 352
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Προγραμματισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 21.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.