Προγραμματισμός για μηχανικούς με την Fortran 95/2003


Περιγραφή
Στη φυσική μας γλώσσα χρησιμοποιούμε μόνο μερικές εκατοντάδες λέξεις για τη καθημερινή μας επικοινωνία ενώ αναγνωρίζουμε πολλές χιλιάδες τις οποίες χρησιμοποιούμε σε πιο ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με την εμπειρία που διαθέτουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με τις γλώσσες προγραμματισμού. Ένα μέρος τους θεωρείται βασικό και χρησιμοποιείται από όλους σε κάθε πρόγραμμα απλό ή σύνθετο, ενώ ένα άλλο μέρος τους εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις προγραμμάτων και από πιο έμπειρους προγραμματιστές. Για το λόγο αυτό, το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος ασχολείται με τα βασικά στοιχεία της γλώσσας προγραμματισμού, με τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί η πλειοψηφία των επιστημονικών εφαρμογών που χρειάζεται ένας μηχανικός. Το πρώτο μέρος απευθύνεται αφ’ ενός σε σπουδαστές με το στοιχειώδες (για μηχανικούς) μαθηματικό υπόβαθρο, οι οποίοι μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα μηχανικών με προγραμματισμό, αφ’ ετέρου σε μηχανικούς που είναι αρχάριοι στη Fortran ή τον προγραμματισμό γενικότερα.
Το δεύτερο μέρος παρουσιάζει πιο σύνθετα στοιχεία και προχωρημένες μεθόδους της κάθε γλώσσας για απαιτητικότερες εφαρμογές και για πιο έμπειρους προγραμματιστές, απαιτεί δε, μεγαλύτερο μαθηματικό και τεχνικό υπόβαθρο. Οι προχωρημένες μέθοδοι προγραμματισμού μιας γλώσσας, αν και δεν χρειάζονται συνήθως στους «απλούς χρήστες-προγραμματιστές», είναι απαραίτητες για τους μηχανικούς που ασχολούνται με την «έρευνα & ανάπτυξη» και με τη δημιουργία ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων και εφαρμογών.
[…] (από τον πρόλογο του βιβλίου)Ο Δρ. Βασίλειος Χ. Μούσας είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Διδάκτορας Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Brunel σε Data Communications και εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε Νευρωνικά Δίκτυα και Προσαρμοστικά Συστήματα, καθώς επίσης και διάφορες Πιστοποιήσεις των εταιρειών Cisco, Sun, κ.ά. σε Δικτυακά Συστήματα. Έχει εργαστεί σαν Ερευνητής Μηχανικός σε πολλά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα Ελληνικών εταιρειών & Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, και έχει διατελέσει Διαχειριστής δικτύου & συστημάτων του ΤΕΙ Αθήνας και εργαστηριακός συνεργάτης των τμημάτων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής όπου έχει διδάξει πληθώρα θεμάτων σχετικά με Δίκτυα Η/Υ, Ασφάλεια Η/Υ και Γλώσσες Προγραμματισμού. Υπήρξε υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο JRC-Ispra όπου εργάστηκε σε θέματα Αξιοπιστίας Κατασκευών και Ελέγχου Υλικών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα & σχεδίαση Προσαρμοστικών Αλγορίθμων Πολύ-Μοντελικού Διαμελισμού και την εφαρμογή τους σε προβλήματα βελτιστοποίησης, αξιοπιστίας υλικών, εκτίμησης, ταυτοποίησης και έγκαιρης πρόβλεψης της κατάστασης ενός συστήματος, και έχει πάνω από 30 σχετικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια. Από το 2005 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθήνας.

Συγγραφέας : Μούσας Βασίλειος Χ.
Εκδότης : Ίων
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-411-567-7
Σελίδες : 305
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Γλώσσες προγραμματισμού, Μηχανική, Εφαρμοσμένη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 18.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.