Πριν το τέλος

Περιγραφή
Δεκέμβρης του 2012. Δεκάδες προφήτες απ’ όλο τον κόσμο προαναγγέλλουν το τέλος του κόσμου -τουλάχιστον όπως τον ξέρουμε τώρα. Είναι δυνατόν να υπήρξε μια μαζική φαντασίωση χωρίς καμία ουσιαστική βάση ή συμβαίνει κάτι που μας κρύβουν; Κι αν κάτι πράγματι συμβαίνει, μπορεί να το κρύβουν για πάντα; Κάποτε έρχεται η στιγμή της αλήθειας. Τι ρόλο παίζουν οι «επικυρίαρχοι», που κυβερνούν αυτόν τον κόσμο κρυμμένοι πίσω από τις «εκλεγμένες» κυβερνήσεις; Τι σχέση έχει η «Πολιτεία» του Πλάτωνα με την «Συναρχία» του Σαιντ Υβ ντ’ Αλβαίντρ και την «Νέα τάξη πραγμάτων»; Η πιο ακραία συνομωσία, το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, αλλά και η ακαταμάχητη βλακεία των φανατικών, διαμορφώνουν ένα τοπίο αλλαγών, που καμιά άλλη δύναμη δεν θα μπορούσε να έχει επιβάλλει παρά η αναμονή του επερχόμενου «τέλους».
Παρακολουθούμε μια αντίστροφη μέτρηση «πριν το τέλος» μέσα από τη ζωή πέντε διαφορετικών ανθρώπων σε πέντε γωνιές του πλανήτη, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ ούτε πρόκειται να γνωριστούν.
Το βιβλίο είναι ένα ψυχογράφημα της σύγχρονης κοινωνίας σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, δοσμένο με ειλικρίνεια και ενάργεια, εμπλουτισμένο με ιστορικά στοιχεία, που εξακολουθούν να παράγουν αποτελέσματα στην σύγχρονη κοινωνία.Ο Θανάσης Θεοδώρου γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1983. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στην έδρα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης με ειδίκευση στην ιστορία των θρησκειών.
Έχει επίσης ασχοληθεί με το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει γράψει θεατρικά έργα όπως η «Ουτοπία», «Η ερωτική ζωή του Γιάννη», «Το φάντασμα της ελευθερίας», πολλά μονόπρακτα, όπως και κινηματογραφικά σενάρια. Το «Πριν το τέλος» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας : Θεοδώρου Θανάσης
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-694-041-1
Σελίδες : 176
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.82 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.