Πριν ξυπνήσω

Περιγραφή
Όταν η τρίχρονη Σέρυ Μπάρετ παρασύρθηκε, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, από φορτηγό και έπεσε σε κώμα, κανείς δεν φανταζόταν πως πάνω από το τραγικά ασάλευτο σωματάκι της θα δινόταν μια ακόμα μάχη ενός απελπισμένου πολέμου που μαίνεται τα τελευταία 2000 χρόνια.
“Ένα εκθαμβωτικό ξεκίνημα… αυθεντικό, συνταρακτικό, απόλυτα επιτυχημένο”.
(New York Times)
“Ένα μεταφυσικό θρίλερ με λογοτεχνικές αξιώσεις, που αρπάζει τον αναγνώστη γερά και δεν τον αφήνει, μέχρι την τελευταία πρόταση”.
(The Globe and Mail)Ο Robert J. Wiersema είναι βιβλιοπώλης και κριτικός της λογοτεχνίας σε πολλές εφημερίδες του Καναδά. Και σαν να μην έφταναν αυτά, διοργανώνει και παρουσιάσεις βιβλίων για λογαριασμό εκδοτικών οίκων. Παρά το γεγονός πως η μητέρα του ισχυρίζεται πως τον έφερε ένας πελαργός, οι σχετικές έρευνες απέδειξαν πως γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη, είκοσι χιλιόμετρα έξω από τον κέντρο του πουθενά. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο τσίρκο -κυρίως στο σκοινί του ακροβάτη- και κατ’ άλλους μέσα στη μηχανή που δίνει απαντήσεις στα πάντα. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι στη θάλασσα και μιαν εξαιρετικά γόνιμη μαθητεία στα ευλογημένα χέρια της συζύγου του και, αργότερα, του γιου τους, σήμερα ζει σ’ ένα κάστρο πλάι στη θάλασσα, η αυλή του οποίου θέλει οπωσδήποτε ξεχορτάριασμα. Ο Robert δεν έχει χόμπι, αλλά μόνο πάθη: τα βιβλία, τη μουσική, τον κινηματογράφο και την οικογένεια. Δεν παίζει άλλο μουσικό όργανο από το στερεοφωνικό, στο οποίο είναι -ούτε λίγο ούτε πολύ- τέλειος. Υπερηφανεύεται πως έχει μια σπουδαία συλλογή δίσκων, συμπεριλαμβανομένων των απάντων του John Coltrane. Το “Πριν ξυπνήσω” (Before I Wake) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Εκδόθηκε το 2006, στον Καναδά και έγινε αμέσως μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των πωλήσεων και των καταλόγων για τα εθνικά βραβεία. Το ίδιο έγινε και στις Η.Π.Α. και στη Μεγάλη Βρετανία. Ακολούθησαν μεταφράσεις του σε πολλές γλώσσες. Σήμερα εργάζεται πάνω στο τρίτο ή τέταρτο μυθιστόρημά του (κανένας δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό) και μόλις τελειώσει θα φτιάξει τον κήπο. Περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό του site: www.robertjwiersema.com

Συγγραφέας: Wiersema Robert J.
Μεταφραστής: Δοδόπουλος Γιάννης
Εκδότης: Ηλέκτρα
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6839-00-1
Σελίδες: 460
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία (Καναδάς) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.86 €