Πράσινος φάκελος – Γαλάζιες χάντρες

Περιγραφή

“Οψόμεθα ες Φιλίππους”. Η κάθαρση θα επέλθει μόνον, μέσα από τις εκλογές. Η συγΚυβέρνηση επιχείρησε ανεπιτυχώς στη Βουλή, την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό την ματαίωση των πρόωρων εκλογών, την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων κατ’ απαίτηση του Βερολίνου, και την παραμονή της περαιτέρω στην εξουσία για ενάμισυ χρόνο, παρά την κραυγαλέα δυσαρμονία μεταξύ της Κυβερνητικής Πλειοψηφίας στη Βουλή και της Λαϊκής βούλησης, παρά το γεγονός ότι ο λαός στενάζει… Οι Κυβερνώντες παρουσιάζονται ενώπιον των Ελλήνων, ως δυναμικοί και πεφωτισμένοι Σωτήρες, ενώ προσφέρουν “γην και ύδωρ” στο Βερολίνο, και στην Υπαλληλική Τριανδρία των ξένων δανειστών. Η συμπεριφορά των προσβάλλει βαναύσως την Εθνική φιλοτιμία των Ελλήνων. Ομοιάζουν με τους δικτάτορες που δεν αποχωρίζονται την εξουσία, αλλά πίπτουν μαζί με αυτήν. “Ο κύβος ερρίφθη” και η στιγμή επέστη, οι τελευταίοι διάδοχοι του Κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου, να λογοδοτήσουν ενώπιον της Ιστορίας και του Εκλογικού Σώματος, για τα δεινά που προξένησαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες…

Ο αστυνόμος Α΄ Βασίλης Κεραμάς γεννήθηκε το 1941 στο Ριζό – Δωδώνης – Ιωαννίνων και τελείωσε το γυμνάσιο στον Πειραιά. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, γράφτηκε στην Πάντειο Σχολή και μπήκε στο Σώμα της Αστυνομίας πόλεων, τον Απρίλιο του 1965, όταν ήταν κυβέρνηση ο Γεώργιος Παπανδρέου. Η Απριλιανή δικτατορία τον απόλυσε από την Αστυνομία ως Παπανδρεϊκό και μετανάστευσε στην Αυστραλία, όπου παρέμεινε ως τον Ιούνιο του 1977. Στην Αυστραλία εργάστηκε στους σιδηρόδρομους, ενώ παράλληλα δίδασκε την Ελληνική γλώσσα σε ιδιωτικά και κοινοτικά σχολεία της παροικίας.
Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΚ Αυστραλίας, ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση και συνδέθηκε προσωπικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας για την Ελλάδα στην Αυστραλία, μέλος του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος και του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα από τους συνταγματάρχες.
Την περίοδο 1975-77 ήταν ειδικός γραμματέας της “Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας” και από το 1974 ως το 1977 υπεύθυνος Οργανωτικού και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης. Το 1977 πήρε μέρος στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ως αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Αυστραλία.
Στις 20 Αυγούστου 1977 επανήλθε στο Αστυνομικό Σώμα, μετά την ακύρωση της απόλυσής του από το Συμβούλιο της Επικρατείας και στις 31 Αυγούστου 1977 αποσπάστηκε στην προσωπική ασφάλεια του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Καστρί. Τον Σεπτέμβριο του 1978 μπήκε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας Πόλεων, απ’ όπου αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1981 με άριστα και πάντα ως αρχηγός της τάξεώς του.
Από τον Αύγουστο του 1981 ως τις 21 Μαΐου 1986 διατέλεσε προϊστάμενος της προσωπικής ασφαλείας του πρωθυπουργού στο Καστρί και από τον Αύγουστο του 1984 ήταν και διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας του.

Συγγραφέας: Κεραμάς Βασίλης
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-023-083-3
Σελίδες: 368
Σχήμα: 21×12
Κατηγορίες: Πολιτικές επιστήμες, Ελλάς – Ιστορία, Νεώτερη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.44 €