Πορτρέτα

Περιγραφή
Ένα φωτογραφικό άλμπουμ με προσωπικότητες των γραμμάτων και της τέχνης που αποτυπώνει τον σεβασμό και την αγάπη της δημιουργού για τους ανθρώπους που έζησε.
Φωτογραφίες ασπρόμαυρες, βγαλμένες μιαν ανυποψίαστη στιγμή, χωρίς τεχνικές επεμβάσεις, με φυσικό φως, αποκαλυπτικές μιας “μυστικής” και μακροχρόνιας φιλίας με πρόσωπα που σημάδεψαν την πολιτική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά. Η Μελίνα Μερκούρη, ο Αντρέας Παπανδρέου, ο Γιάννης Μόραλης, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζηδάκις, η Νίκη Γουλανδρή, η Νάνα Μούσχουρη, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και άλλες 52 προσωπικότητες…
Ένα εκπληκτικό λεύκωμα που διασώζει το κομμάτι της ψυχής μας για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Η Νίκη Τυπάλδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Σχολή Φωτογραφίας ΑΚΤΟ το 1970 και αμέσως άρχισε να δουλεύει πάνω στη φωτογραφία. Το 1972 έως και το 1974 ζει στο Λονδίνο όπου γνωρίζει το διάσημο φωτογράφο των Times Ντον Μακάλεν, ο οποίος της “διδάσκει” τη μεγάλη αξία της φωτογραφικής εικόνας και τη στρέφει στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Το 1975 μπαίνει στην Ελληνική Τηλεόραση στελεχώνοντας το φωτογραφικό τμήμα μέχρι το 1988. Στο διάστημα αυτό ταξιδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κάνοντας δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες από τη μακρινή Ανατολή, Ινδία, Κίνα, όλη την Ευρώπη, Ασία, ΗΠΑ, Αφρική, Βόρειο και Νότιο Αμερική. Έχει κάνει εκθέσεις ατομικές στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Είχε την τύχη να συναντήσει και να φωτογραφίσει μεγάλες προσωπικότητες όπως τους Τσαρούχη, Ρίτσο, Μόραλη, Γκάτσο, Θεοδωράκη, Μερκούρη, Χατζιδάκι, Τσίρκα, Φαραντούρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος επί δώδεκα χρόνια της εμπιστεύθηκε να τον φωτογραφίζει. Από το 1975 έως το 1988 συνεργάζεται με όλα τα μεγάλα έντυπα της χώρας. Συνεντεύξεις και ρεπορτάζ έχουν δημοσιευθεί στα: Επίκαιρα, Γυναίκα, Ταχυδρόμος, Ένα, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή. Από το 1988 δημοσιογραφεί στην ΕΡΤ και στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση.

Συγγραφέας: Τυπάλδου Νίκη
Μεταφραστής: Μιχαήλ Άρτεμις
Φωτογράφος: Μιχαήλ Άρτεμις, Τυπάλδου Νίκη
Εκδότης: Μίλητος
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8033-31-4
Σελίδες: 186
Σχήμα: 32χ25
Κατηγορίες: Προσωπογραφίες, Φωτογραφικές συλλογές, Ελλάς – Φωτογραφικά λευκώματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 35.16 €