Πολιτική κυριαρχία: Πώς κερδίζεται πώς χάνεται

Περιγραφή
Πότε υπάρχουν πολιτικές κυριαρχίες; Όταν ηγέτες και παρατάξεις κυριαρχούν εκλογικά σε βάθος χρόνου. Πώς κερδίζονται και πώς χάνονται οι κυριαρχίες; Το ερώτημα αυτό αναζητά απάντηση μέσα από τη διεθνή και ελληνική εμπειρία της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα.
Το βιβλίο αυτό καταγράφει τη διαδρομή ηγετών από τη Θάτσερ, τον Ρίγκαν, τον Μιτεράν, τον Γκονζάλεθ, τον Κλίντον, τον Αθνάρ, τον Σρέντερ, έως τον Μπλερ και τον Μπους. Στέκεται στην πορεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και την πρόσφατη επικράτηση του Κώστα Καραμανλή. Αναλύει το ελληνικό τοπίο και τις τάσεις του για τα επόμενα χρόνια περιγράφοντας τι ζητάει η ελληνική κοινή γνώμη την “εποχή του πραγματισμού”.
Και καταλήγει σε οκτώ παράγοντες που κρίνουν τις πολιτικές κυριαρχίες συνθέτοντας παραδείγματα από την άνοδο και την πτώση ηγετών και παρατάξεων μέσα και έξω από τα σύνορά μας.
Ο Γιάννης Λούλης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Είναι πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος. Έχει διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Emmanuel College) και MΑ στην “Πολιτική Συμπεριφορά” από το Πανεπιστήμιο του Essex. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Ως επικοινωνιολόγος συμβουλεύει, σε ζητήματα στρατηγικής, δημόσια πρόσωπα και επιχειρήσεις, κυρίως εκτός Ελλάδος και ιδίως στην Κύπρο. Ως πολιτικός αναλυτής, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε όλες τις μεγάλες ελληνικές εφημερίδες. Για εννέα χρόνια, έκανε το σχόλιο “ΝΗΦΑΛΙΑ” στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Την περίοδο 1980-1996, αρθρογραφούσε στη Wall Street Journal. Στα βιβλία του που αφορούν το πολιτικό πλαίσιο της Μεταπολίτευσης περιλαμβάνονται: “Η κρίση της πολιτικής στην Ελλάδα” (1995), “Τα είκοσι χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα” (Α΄ έκδοση, 2001, Β΄ έκδοση, 2003), “Το τέλος μιας κυριαρχίας” (2004), “Πολιτική Κυριαρχία: πώς κερδίζεται, πώς χάνεται” (2006), “Η μάχη του 2007” (2008). Η τριλογία του που αφορά την αδιέξοδη πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή περιλαμβάνει τα βιβλία: “Η επικίνδυνη υπερδύναμη” (2003), “No Happy End” (2005), “Οι Απειλές” (2010). Οι δημοσιεύσεις του εκτός Ελλάδος περιλαμβάνουν το βιβλίο “The Greek Communist Party 1940-1944”, Λονδίνο, 1982, τη μονογραφία “Greece Under Papandreou: NATO’s Ambivalent Partner”, Λονδίνο, 1985. Επίσης, τα άρθρα-αναλύσεις “Papandreou’s foreign policy”, Foreign Affairs, Νέα Υόρκη, 1984-1985, “The Greek malaise”, Encounter, Λονδίνο, 1986, δυο αναλύσεις για την Εθνική Αντίσταση στο αφιέρωμα του Revue d’ histoire de la deuxieme guerre mondiale, Παρίσι, 1984 κλπ.
(φωτογραφία: Χάρης Παπαδημητρακόπουλος)

Συγγραφέας: Λούλης Γιάννης
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-14-1361-8
Σελίδες: 396
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτικοί, Πολιτική – Ιστορία – Ευρώπη
Σειρές: Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.95 €