Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Πολιτική ιστορία του Νομού Λέσβου

Περιγραφή
Με την παρούσα έκδοση ολοκληρώνεται η “Πολιτική Ιστορία του Νομού Λέσβου Εκλογές και Δημοψηφίσματα 1915-2012”.
Σ’ αυτόν τον τόμο που είναι ο δεύτερος εξιστορούνται οι εκλογές (1974-2012), το Δημοψήφισμα (1974) και οι Ευρωεκλογές (1981-2009).
Δημοσιεύονται επίσης αλφαβητικός κατάλογος όλων των υποψηφίων που έλαβαν μέρος, όλων των βουλευτών που εκλέχτηκαν και των υπουργών που υπηρέτησαν στις διάφορες κυβερνήσεις.
Οι φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα προέρχονται από τα αρχεία των Γεωργ. Παπαπαναγιώτου και Αντ. Πλάτωνος και έχουν παραχωρηθεί στο Ιστορικό Αρχείο “Εργάνη”.
Κρίσεις για τον πρώτο τόμο:
“Φοβερά ενδιαφέρον. Μπορεί πολλά απ’ τα γραφόμενα γεγονότα που κατέληξαν σε εκλογές και δημοψηφίσματα, να τα ζήσαμε στο πετσί μας, σίγουρα όμως το πέρασμα των χρόνων αλλοίωσε μέσα στη μνήμη μας την ουσία των διαδραματισθέντων, ώστε οι περισσότεροι να έχουμε χάσει το μίτο τους. […]
Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι συγγραφείς του βιβλίου. Το έργο τους ασφαλώς προσθέτει βαρύτητα στο οικοδόμημα του Λεσβιακού Πολιτισμού”.
(Τάκης Χατζηαναγνώστου)
“Δυο μοναδικοί παράγοντες και ακραιφνείς γνώστες της Λεσβιακής Πολιτικής Ιστορίας, συνεργάστηκαν στη συγγραφή αυτού του έργου.[…] Και ο μεν πρώτος, ο Γ. Παπαπαναγιώτου, επίμοχθος ερευνητής με τεράστια εμβέλεια πολυγνωσίας, ο δε δεύτερος, Αντ. Πλάτων, επίμονος συλλέκτης χωρίς κενά και παραλείψεις, όλων ανεξαιρέτως των εντύπων της Λέσβου […]”
(Στρατής Μισγίρης)
“Μπορεί το βιβλίο ν’ αναφέρεται στην πολιτική ιστορία της Λέσβου, δεν παύει ν’ αντανακλά όλη την πολιτική ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 100 χρόνων”
(Παναγιώτης Χατζηστεφανής)Γεννήθηκε το 1933 στην Μυτιλήνη. Τελείωσε το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων το 1951. Εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος για 40 χρόνια σε γραφείο αντιπροσωπειών και προμηθειών. Από τα γυμνασιακά του χρόνια ασχολείται με θέματα ιστορικο-πολιτικά του νομού Λέσβου και γενικά της Ελλάδας, με άρθρα και εργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά της Μυτιλήνης. Παλαιότερα δημοσιεύματα του: “Ελληνικός πολιτικός βίος” (Πολιτική ιστορία της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821) στην εφημερίδα “Πολιτικά” Μυτιλήνης (1965-66) και “Εθνικός Διχασμός” στο περιοδικό “Παλμοί του Αιγαίου” Μυτιλήνης (1978). Τακτικός συνεργάτης των “Αιολικών Χρονικών” από το 2002 και του “Λεσβιακού Ημερολογίου” Κουτζαμάνη από το 2003. Νεότερα δημοσιεύματα του: “Πολιτικά της Λέσβου 1915-1964”, “Πολιτικά της Λήμνου 1915-1964”, “Οι βουλευτές του νομού Λέσβου”, “Έλληνες και Λέσβιοι βουλευτές στο Οθωμανικό Κοινοβούλιο”, “Δημοτικές εκλογές Μυτιλήνης 1925-1978”, “Ιστορικά της Λέσβου”, “Ιστορικά της Λήμνου”, “Το κίνημα του 1922”, “Δαρδανέλλια”, “Ο Γ. Παπανδρέου και η εποχή του”, κ.ά.

Συγγραφέας: Παπαναγιώτου Γεώργιος Θ., Πλάτων Αντώνιος Π.
Εκδότης: Αιολίδα
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-9653-11-1
Σελίδες: 216
Τόμος: 2
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αρχεία – Ιστορία – Ελλάς , Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς, Λέσβος – Ιστορία, Εκλογές – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.40 €

Exit mobile version