Ποιος σκότωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι;

Περιγραφή
Ο Έτορε Σαλέρι βρίσκεται στην πλατεία της Σκάλας του Μιλάνου και περιμένει οπλισμένος την άφιξη του Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σκέφτεται μία μία τις κινήσεις που πρέπει να εκτελέσει, ανακαλώντας ταυτόχρονα την αιτία που τον ώθησε σ’ αυτή την παράτολμη πράξη. Άνεργος, από φτωχή οικογένεια, μ’ ένα πρόσφατο πτυχίο στην ιστορία, αναγκάζεται ν’ αλλάζει αδιάκοπα εξευτελιστικές, κακοπληρωμένες δουλειές, χωρίς προοπτική.
Μοναδικό φως στη ζωή του, ο έρωτας για την όμορφη Αλέγκρα. Για να είναι μαζί της αλλά και για να δώσει διέξοδο στην απελπισία του μπαίνει σε μια παράνομη ακροαριστερή οργάνωση…
Γραμμένο σε γοργούς και έντονους ρυθμούς, το μυθιστόρημα του τριαντάχρονου Giuseppe Caruso, που κυκλοφόρησε στην Ιταλία μόλις πριν μερικούς μήνες αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, δίνει τη σύγχρονη, γλαφυρή εικόνα μιας νεολαίας που υποφέρει κι ελπίζει, μιας κοινωνίας που μένει σιωπηλή αναζητώντας την ταυτότητά της. Ο Giuseppe Caruso εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ιταλική εφημερίδα “L’ Unita”. Το “Ποιος σκότωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι;” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Caruso Giuseppe
Μεταφραστής: Παπαστεφάνου Ηλιοφώτιστη, Πεκιαρίδη Στέλλα
Επιμελητής: Σπυριδοπούλου Μαρία
Υπεύθυνος Σειράς: Σχινά Κατερίνα
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-211-766-4
Σελίδες: 301
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.00 €