Ποιος έκρυψε τον ήλιο

Περιγραφή
– Συμφωνείτε να με βοηθήσετε, λοιπόν;
– Και βέβαια συμφωνούμε. Μαζί σου νιώθουμε ότι δεν κινδυνεύουμε. Ό,τι μας πεις, θα το κάνουμε.
Αφού συμφώνησαν, λοιπόν, στη συνέχεια ο γέρο-Μάνθος εξήγησε στα παιδιά το σχέδιό του. Σε όλα έμειναν σύμφωνοι. Υπήρχαν ακόμη ελπίδες. Μεθαύριο το βράδυ. Έτσι είχαν συμφωνήσει. Ό,τι ήταν να γίνει, θα γινόταν στην ώρα του.
Τα παιδιά πήραν τώρα το δρόμο της επιστροφής, γεμάτα σκέψεις και χίλιες δυο απορίες. Μα μέσα, βαθιά στην καρδούλα τους, είχε φωλιάσει για καλά πλέον κάτι.
Κάτι που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν μας, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μας: Η ΕΛΠΙΔΑΓεννήθηκε στη Γιαννούλη της Λάρισας το 1964, όπου ζει με την γυναίκα τους και τις δύο κόρες τους.
Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές στη Λάρισα, λαμβάνοντας αριστεία προόδου, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες υποτροφίες του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Το 1981 εισήχθη πρώτος επιτυχών στην Παιδαγωγικά Ακαδημία της Λάρισας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1983. Από το 1987 διδάσκει σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το 1999 απόκτησε με άριστα το Πτυχίο Εξομοίωσης του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.
Συμμετείχε με εισηγήσεις του σε συνέδρια και σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου, ενώ άρθρα του δημοσιεύθηκαν σε διάφορα περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο και ιστορικές μελέτες του στο «Θεσσαλικό Ημερολόγιο». Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια. Το Οκτώβριο του 2001 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην παιδική λογοτεχνία με το βιβλίο «Κυκλοφόρησε σωστά, κυκλοφόρησε με ασφάλεια», με οδηγίες και χρήσιμους κανόνες για την κυκλοφοριακή αγωγή κυρίως των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Το έργο του αυτό χαρακτηρίστηκε κατάλληλο από το Υπουργείο των Μεταφορών και Επικοινωνιών, και προτάθηκε να επανεκδοθεί και να διανεμηθεί στα σχολεία της χώρας μας.
Το 2003 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Βιβλιοπωλείου «Γνώση», το παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο «Ποιος έκρυψε τον ήλιο;». Η Γαλάτεια Γρηγοριάδη – Σουρέλη έγραψε για αυτό του το έργο: «…Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που έχει ελπίδα, μια και το καλό νικάει πάντα – όταν όμως αγωνιστείς…»
Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων της Λάρισας.

Συγγραφέας : Καραβίδας Βασίλειος Ε.
Εικονογράφος : Μπέης Γιάννης Θ.
Εκδότης : Βιβλιοπωλείο Γνώση
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-87002-2-1
Σελίδες : 77
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.26 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.