Ποιήματα

Περιγραφή
Για πρώτη φορά, ο Νίκος Καρβέλας εκθέτει στο κοινό τα ποιήματά του, που χαρακτηρίζονται από μια ιδιαίτερη γραφή που προκαλεί τον αναγνώστη να διαβάσει, χωρίς προκατάληψη.
Επιθετικά ευαίσθητος, χειμαρρώδης και ενδοσκοπικός, ιδιαίτερα κυνικός και ευθύς, ο βαθιά βιωματικός λόγος του Νίκου Καρβέλα προκαλεί ερεθίσματα στη φαντασία του αναγνώστη και δημιουργεί εικόνες ανοιχτές σε πολλαπλές ερμηνείες χαρακτηριστικό κάθε αυθεντικού έργου τέχνης.Ο Νίκος Καρβέλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία 5 ετών οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο. Στα φοιτητικά του χρόνια (Νομική) ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ επηρεασμένο από τους Beatles και τους Stones. Ωστόσο, για πρώτη φορά έγινε γνωστός για τις συνθέσεις του στο τέλος της δεκαετίας του ’70. Το 1983 ο Νίκος παντρεύτηκε την δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του και ως τραγουδιστής. Το 1985 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Σαν δίσκος παλιός» ο οποίος έγινε χρυσός. Το 1987 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «‘Ολα ή τίποτα» που έγινε πλατινένιο. Το 1990 κυκλοφόρησε ο τρίτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Διαβολάκι», επίσης χρυσός. Το 1991 συνέθεσε την πρώτη ροκ όπερα με τίτλο «Δαίμονες» με πρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Το έργο παρουσιάστηκε στο θέατρο «Αττικόν» έως το Δεκέμβρη του 1992 με μεγάλη επιτυχία. Το 1992 κυκλοφόρησε ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Εμείς». Χρυσός δίσκος. Δύο χρόνια μετά ο δίσκος «25 ώρες» γίνεται χρυσός ξανά ενώ ήδη ανάλογη επιτυχία γνωρίζουν γνωστοί τραγουδιστές στους οποίους γράφει τραγούδια ο Νίκος Καρβέλας. Το 1996 κυκλοφορεί «Το άρωμα της αμαρτίας» και γίνεται πλατινένιο σε διάστημα λίγων μηνών. Το 1997 ο Νίκος Καρβέλας τραγουδάει «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη» μέσα από ένα νέο δίσκο με τον τίτλο αυτό και έντεκα καινούρια τραγούδια. Ο δίσκος ξεπερνάει τις 30.000 πωλήσεις και γίνεται χρυσός. Το 1998 κυκλοφορεί ο δίσκος «Ένα χρόνο το περισσότερο» με τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης στη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο. Στο δίσκο συμμετέχει η Άννα Βίσση. Το 1999 υπογράφει ως συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός τον πρώτο δίσκο μιας νέας τραγουδίστριας, της Χριστίνας Αναγνωστοπούλου. Το Μάρτιο του 2000 ο Νίκος Καρβέλας κυκλοφόρησε ένα νέο δίσκο με τίτλο «Όλα είναι εντάξει». Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο.Τα τραγούδια έγραψε ο Νίκος ενώ στην παραγωγή συμμετείχε ο Brian Rowling. Την άνοιξη του 2002 κυκλοφόρησε τη νέα του δισκογραφική δουλειά σε νέα εταιρεία τώρα την Nitro Music, με τίτλο «Ρομπότ». Ακολουθούν οι δουλειές του «Party για σπασμένες καρδιές», 2003, «Είμαστε νικητές» «(2004). «Θρίλερ», 2006. «Αντίο χειμώνα» (2009).

Συγγραφέας : Καρβέλας Νίκος
Εκδότης : Εκδόσεις Sonik
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-88606-2-8
Σελίδες : 109
Σχήμα : 24χ16
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.47 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.