Πλάτων και Ουπανισάντ

Περιγραφή
“…. Πρόκειται για μια καθάρια συγκριτική παρουσίαση της Πλατωνικής και της Ουπανισαδικής προσπέλασης του αινίγματος του ανθρώπου, του σύμπαντος και του άπειρου Απόλυτου.
… Ορισμένα κομμάτια από το κείμενο του Βιτσαξή, αν ήταν δοσμένα σε έμμετρη σανσκριτική μετάφραση, θα διαβάζονταν σαν “Καρίκες” (σχόλια των μεγάλων Ινδών φιλοσόφων στα ιερά κείμενα). Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λεχθεί για τα συγγράμματα πολλών διανοουμένων της Δύσεως που έγραψαν γύρω από την φιλοσοφία της Ανατολής”
Εφημερίς “The Hindu”Ο συγγραφέας Βασίλης Βιτσαξής, Πρέσβης ε.τ. Δρ. Νομικής και Δρ. ε.τ. της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Stockton των Η.Π.Α. Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας, Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Φιλοσοφίας. Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων και τεχνών της Ινδίας. Διπλωμάτης, συγγραφέας, ποιητής. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε διάφορες ευρωπαϊκές, ασιατικές γλώσσες και έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών, από Ξένα Πανεπιστήμια και από την Ακαδημία της Γαλλίας.

Συγγραφέας: Βιτσαξής Βασίλης Γ.
Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης: 1977
ISBN:
Σελίδες: 90
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ινδική, Φιλοσοφία, Πλατωνική φιλοσοφία – Ερμηνεία και κριτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.79 €