Περιοχές. Κοινότητες

Περιγραφή
Χρήση της φωτογραφίας ή η φωτογραφία ως μέσο; Ο φωτογράφος στο ρόλο του καλλιτέχνη ή ο καλλιτέχνης και η φωτογραφική μηχανή; Η πορεία ενός διαλόγου που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια κάνει ένα σταθμό με δείγματα δουλείας και σκέψης όπως αυτά των εκθέσεων «Περιοχές και Κοινοτήτες».
Πρώτα ήταν ο φωτογράφος που καθόριζε το μέσον, στη συνέχεια ο καλλιτέχνης που φωτογράφιζε, και μαζί τους ο καθένας από εμάς, που κρατά στα χέρια μια μηχανή, διαχειριζόμενος τις μελλοντικές του αναμνήσεις.[…]
[…] Το Κ.Σ.Ε.Δ. Ρεθύμνης με πολύ χαρά φιλοξενεί τις παρούσες εκθέσεις. Στο δικό του διάλογο με αντίστοιχους φορείς, η συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Σκοπέλου, η περιφέρεια της Ελλάδας, καθόλου περιφερειακή ως προς τις προτάσεις που καταθέτει, συγκλίνει σε θέσεις επικοινωνίας, συμ-παράγει, συν-δημιουργεί. (Μαρία Μαραγκού, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης)

Φωτογράφος : Καλαφάτης Στράτος, Κοκκινιάς Πάνος, Μάρκου Νίκος, Ναλμπαντίδου Λία, Νάσιος Αχιλλέας, Dannemberg Nathalie, Παλαιολόγου Έφη, Πετρίδης Πάρις, Αλκίδης Περικλής, Γιακουμάκη Νάγια, Λαζαρίδου Δήμητρα, Μαραπάς Γιάννης, Νάτσιουλας Βασίλης, Ρόκου Δάφνη, Στάβερης Σπύρος, Χριστοδουλίδης Σάββας
Επιμελητής : Ιωακειμίδης Βαγγέλης, Καραμανέα Νότα
Εκδότης : Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης – Δημοτική Πινακοθήκη Ρεθύμνης «Λ. Κανακάκις»
Έτος έκδοσης : 2001
ISBN : 960-8074-08-8
Σελίδες : 63
Σχήμα : 24χ15
Κατηγορίες : Φωτογραφία , Φωτογραφικές συλλογές, Φωτογράφοι, Έλληνες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.45 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.